edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page

PM0106 kansi
Kannen kuva: Studio Pekka Potka (Fieseler Fi 156 Storch)
ja Petri Sallinen (kuusi)


Pienoismalli-lehden no. 6/01 sisällyshakemisto

Sisällyshakemisto PDF-muodossa

21. vuosikerta.
PM 6/01 table of contents


Pienoisrautatiet
ja dioraamat

P16Kuusi

Suomalainen pienoisrautatie, osa 20
Pulloharjat romukoppaan:
Uusi menetelmä realististen
pienoiskuusien valmistukseen s. 8

Petri Sallista alkoi pänniä pienoiskuusien epärealistisuus; hyviä kuusia ei vanhoilla menetelmillä yksinkertaisesti saanut aikaiseksi, tai ne olivat liian kalliita ja väärää lajia suomalaiseen maisemaan.

Kuusi piti siis suunnitella uudestaan! Saatte nyt nauttia tämän uuden tekniikan julkaisemisen maailmanensi-illasta!
Pienoismallit

P16storch

Kansikuvastoori:
Suomalainen Fieseler Fi 156 Storch    s. 32

Vekkuleita suomalaisaiheita löytyy kun riittävän syvältä kouraisee. Nyt jäi sormien väliin iso saalis. Nimittäin 1/32 mittakaavassa muuten pienikokoinen Fieseler Storch on kookas malli. Ja koska asialla oli työryhmä Jari Miettinen & Jan Vihonen, ei mallailurupeama tietenkään jäänyt yhteen malliin, vaan samaan syssyyn rakennettiin myös Erwin Rommelin Afrikassa käyttämä Storch. Mallispektaakkelin kuvatuotantoon osallistuivat myös Pentti Manninen ja Studio Pekka Potka.

Sd.Kfz. 222 panssaritiedusteluauto    s. 16

Paljon on kirjoitettu panssarivaunuista, mutta sokeitahan ne olisivat olleet ilman panssariyksikköjen tunnustelijoina toimivia panssaritiedusteluautoja. Teppo Seppä rakentaa yhden yleisimmin käytetyistä saksalaisista toisen maailmansodan panssariautoista. Jutussa pannaan erityinen paino mallin viimeistelymaalaukselle.

Olympic 1. maailmansodassa    s. 22

Olympic oli White Star Line -varustamon kolmesta jättiläisestä ensimmäinen. Valmistuessaan vuonna 1911 se oli aikansa loisteliain alus. Jari Kotisaari rakensi Titanicin sisaraluksen ensimmäisen maailmansodan aikaiseen joukkojenkuljetusasuun.
RC-Autot

P16asso

LRP Touring Car
Masters          s. 48

Alkukesällä suomalaiset sähköautoilijat kävivät mittaamassa touring-autoilun maailmantason Saksassa. Maailmantaso näyttääkin olevan ihan melkein Suomen tasalla, kuten Teemu Leino osoitti. Tomi Myöhänen oli myös mukana, ja kertoo mitä näissä sisäkisoissa tapahtui.
 Lennokit

P16cap

Kyosho Cap 232- 60 Breitling    s. 24

Tuomas Pietinen kiinnostui Kyoshon Cap 232 –taitolentokoneen ARF-mallista sen vuoksi, että se näytti olevan erittäin sopiva juuri tietynlaiseen vertailutestiin: parissa eri jutussa testaamme Capin ensin suurin piirtein normaalivarustuksessa eli polttomoottorilla (Saito FA 91S), ja sitten modifioimme saman lentolaitteen sähkökäyttöiseksi (Actro 24-5) ja teemme vertailevat koelennot. Polttiksesta aloitetaan.

Stuntti-EM    s. 44

Jos joku vielä luulee, että siimalennokit ovat pikkupoikien leluja, niin sopii tutustua lajiin vähän paremmin vaikkapa tämän Kerkko Kehrävuon kisastoorin välityksellä. Kerkko osallistui siimaohjattujen taitolennokkien EM-kisoihin Valladolidissa, Espanjassa.
RC-elektroniikka

Uutuuksia maailmalta:
Alex Racing Design: Hakarunjer    s. 54

Tällaista vekotinta Tomi Myöhänen on aina halunnut. Ehkä sinäkin. Kyseessä on henkilökohtainen, treenaus- ja testauskäyttöön soveltuva automaattinen kierros- ja tuloslaskentalaite pienoiskilpa-autoilijoille. Syksyllä sellainen ilmestynee Euroopan markkinoille.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 7/2001, ilmestyy perjantaina 26.10.2001.
Numerosta 7/2001 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 16.10.2001 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 8/2001, joka ilmestyy 30.11.2001.Edellisen Pienoismallin (PM 5/01) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page