edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page

PM0007 kansi
Kannen kuvat: Antero Alku, Pentti Manninen, Ola Pedersen
Pienoismallit: Antero Alku (Hv1 554), Pentti Manninen (BL-142), Timo Jalas (Kyosho MP6).


Pienoismalli-lehden no. 7/00 sisällyshakemisto

20. vuosikerta.
PM 7/00 table of contents


Pienoismallit

Kübelwagen pulassa

Dioraama: Huoltoauto pulassa    s. 14

Tuomo Mäenpää teki mielenkiintoisen talvimaisemadioraaman huoltokeikalla hajonneesta Kübelwagenista.

Sota-VW                             s. 18

1940-luvun Volkswagenit tulevat tässä numerossa käsitellyksi vähän laajemminkin, sillä Reijo Kuusisto rakentaa vaihteeksi vähän pehmeämpää tavaraa, ihan tavallisen sota-Volkkarin.

Regaalilaiva Wasa, osa 4    s. 8

Nyt kun laivan runko on jo jotakuinkin valmis, pääsemmekin Wasan rakentamisessa täysin uuteen vaiheeseen, nimittäin mastojen ynnä muiden takilan osien valmistukseen. Sami Saari raportoi suurprojektinsa kehittymisestä.

Bristol Blenheim Mk.I    s. 34

Kertauksen sanotaan olevan opintojen äidin. Jo toisen kerran Pienoismallissa on esillä suomalainen Blenheim Mk I, mittakaavassa 1:48, ja tähän on syynsä. Yksi erityisen hyvä syy palata aiheeseen on mm. se, että Blenheim oli lukumääräisesti tarkein pommikoneemme sotien aikana, yhteensä 97:llä koneella, ja toinen on se, että tyypistä on ilmestynyt uusi mallisarja. Jutun piirustukset ovat Pentti Mannisen käsialaa.

Lennokit

Shorty

Shorty-hupilennokki    s. 22

Yleensähän RC-moottorilennokit ovat melko samannäköisiä; niissä on siivet, moottori, peräsimet – ja niin, niissä on runko, siis yleensä… Tomi Kohtanen kaipasi vaihtelua.

Bücker Jungmeister

Mallilennokkien MM-kisat    s. 24

Mallilennokkien MM-kilpailuissa Sveitsissä olivat mukana sekä radio-ohjatut mallilennokit F4C että siimaohjatut mallilennokit F4B. Kisoissa vieraili tarkkailijana Tomi Kohtanen.

Peltiheikin peltikolari    s. 48

Blenheim-spesiaaliimme liittyy myös Jaakko Lillebergin rakentama sähkölennokki, jonka kohdalle osui tavallista kovempi onni.

Futaba Par-1-autopilotti    s. 50

Jaako Lilleberg testaa aloittelevan lennättäjän oivan apuneuvon, Futaban PAR-1-autopilotin.

RC-Autot

Mugen-corssari

Polttiscrossikauden loppukapinat    s. 32

Kilpailu meni yllättävän kireäksi kauden kotimaisessa M-8-kisasarjassa, ja ratkesi vasta viimeisessä osakilpailussa, kun Jani Konka alkoi hätyytellä maastocuppia johtanutta Julle Pederseniä oikein tosissaan. Jouni Hiltunen raportoi.

Kyosho-crossari

PolttisPostia    s. 51

Olemme keränneet yhteen läjään tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia kysymyksiä polttomoottorikäyttöisistä autoista, etenkin niiden moottoreita koskevista ongelmista, ja nyt niihin mätetään vastauksia urakalla oikein Olan takaa, lähes kuuden sivun voimalla. Yksityiskohtaista, tuoretta tekniikkatietoa niin uusille kuin uudestaan heränneillekin RC-autoharrastajille. Miten saadaan upo-uusi, tosikireä kisamotti käyntiin? Miten moottori sisäänajetaan? Mistä tietää milloin moottori on väljä? Miten se korjataan? Miten moottori puretaan ja kootaan? Mitä tarvitaan kisoissa? Mikä auto on paras? Miten syvälle voi ajaa roisketiiviillä autolla?;-)) Mikä moottori on paras? Kuinka lujaa RC-auto kulkee ?:-)) Pitääkö käyttää ilmansuodatinta? Miksi ihmeessä? Miten se pitää käsitellä? Entä kiinnittää? Voiko sporttikonetta käyttää kisoissa? Voiko ratakonetta käyttää crossarissa? Millaista polttoainetta? Mitä öljyjä? Mitkä renkaat? Mikä kisaluokka sopii aloittelijoille? Jne, jne... Julle ja Ola Pedersen tyhjentävät puseroaan.

Pienoisrautatiet

Ratapenger realistiseksi

Suomalainen pienoisrautatie, osa 15
Ratapenger realistiseksi    s. 28

Kiskojen ja pölkkyjen maalaaminen tekee radasta realistisen näköisen: Pölkyt näyttävät puulta ja kiskot ruosteisilta. Petri Sallinen raportoi pienoistopparoikan edistymisestä.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 8/2000, ilmestyy 1.12.2000.
Numerosta 8/2000 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan tiistaihin 21.11.2000 klo 12.00 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 1/2001, jota alamme tehdä heti tammikuun alussa, ja joka ilmestyy helmikuun puolessavälissä vuonna 2001.Edellisen Pienoismallin (PM 6/00) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page