edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page

PM0101 kansi
Kannen piirros: Mauri Tuure


Pienoismalli-lehden no. 1/01 sisällyshakemisto

21. vuosikerta.
PM 1/01 table of contents


Lennokit

Fokker D VII sirpalemaalauksessa    s. 8

Mauri Tuure kertoo suomalaisesta Fokker D VII -mallilennokkiprojektistaan ja erikoisesti mallin maalauksessa ilmenneistä ongelmista.

Fokker D VII.jpg

Fokker D VII kansanskeili    s. 12

Jatkamme edelleen suomalasten Fokker D-seiskojen teemaa; nyt on vuorossa Matti Piironen, joka esittelee poikansa Markon rakentaman D VII kansanskeilimallin.

Robben Bücker Jungmeister
-puistolennokki    s. 14

Radio-ohjattavat puisto- ja sisälennokit tekevät nyt kovasti tuloaan myös Suomeen. RC-,  sähkömoottori- ja ennen kaikkea akkutekniikka ovat vihdoinkin kehittyneet sille asteeelle, että tällaisetkin lennokit ovat jo kohtuurahalla toteutettavissa. Jaakko Lilleberg on perehtynyt tähänkin aiheeseen.

Multiplexin Pico Jet
– Uusin listahitti    s. 40

Lennokkien myynti ja markkinointi alkaa yhä enemmän muistuttaa pop-musiikin markkinoita. Uusiin tuotteisiin reagoidaan kuin äänitteisiin ikään, ja vaikka vielä ei olekaan mitään virallisia listoja siitä, mikä tuote kulloinkin on ykkösenä, suosiota voi seurata internetistä erilaisilta keskustelu- ym palstoilta. Jaakko Lilleberg perehtyi uusimpaan hittiin.

Zag

Zagi – taistelua rinteillä    s. 44

Yksi lennokkipiirien viime aikojen suosituimmista muotilajeista on Zagi; rakenteeltaan erittäin yksinkertainen ja tukeva, radio-ohjattava lentävä siipi. Jaakko Lilleberg kertoo, mistä on kysymys.

RC-Autot

p11_lrp.jpg

LRP-Nikolaus-Cup    s. 20

Pienoisautoreportterimme Tomi Myöhänen oli mukana Saksassa, kun Suomen suorastaan uskomattoman menestyksekäs sähköcrossitiimi kävi taas kerran näyttämässä ulkomaan eläville kuka ajaa ja kenen kulkee…

Laite-esittelyssä:
Sanwa M8 -rattiradio    s. 42

Tomi Myöhänen esittelee Sanwan autoradiomalliston lippulaivan, M8:n. Sanwa on “riviharrastajien” parissa varsin tuntematon merkki, mutta luotettavuutta vaativien RC-kisaajien parissa sen suosio on jatkuvasti vain kasvanut.

Laite-esittelyssä:
Robitronic Pro-2000plus    s. 46

Tomi Myöhänen esittelee modernin, etenkin pienoisautoilijoille suunnitellun ajoakkulaturin, joka soveltuu myös uusimpien kennotyyppien kanssa käytettäväksi.

Laivamallit

Kymmenen vuotta kapteeni Slocumin
vanavedessä, osa 1    s. 24


Pienoismalli-lehden 20-vuotisen taipaleen varrella lukijoillemme hyvinkin tutksi tullut Nils Öster selostaa nyt tuoteimman laivamalliprojektinsa, jonka yksi työläimmistä vaiheista oli piirustusten hankinta – kuten melkein aina. Yksi yleisimmistä toimitukselle tulevista laiva-aiheisista kysymyksistä kuluukin: “Mistä saa laivapiirustuksia”.

Pienoisrautatiet

Suomalainen pienoisrautatie, osa 16:
Kiviset laiturireunat ja johtokanavat    s. 28

Kuinkahan monelle meistä vilahtaa heti kättelyssä mieleen, että ratapihalla on myös sellaisia detaljeja kuin johtokanavat? Petri kertoo miten ne tehdään realistisesti, ja samalla hän selostaa myös laitureiden kivireunojen valmistustekniikan.

Kölnin PR-näyttely

Pienoismalli maailmalla:
Löylynlyöminä Euroopassa s. 32

Petri Sallinen raportoi Helsingin Pienoisrautatiekerho r.y.:n menestyksekkäästä näyttelymatkasta Kölniin viime vuonna,  ja filosofoi mallailusta enemmänkin. Ja Löylymäkeähän kyllä kehtaa ihmisille näytellä – on se sen verran hieno esitys.

Pienoismallit

Cord Beverly Sedan, osa 2/2    s. 16

Juha Airio vie viime numerossa alkaneen automalliprojektinsa nyt tyylikkääseen päätökseen. Ja mitenkähän näitä Juhan juttuja oikein voisi kommentoida? Eipä juuri muuten kuin että lukekaa ja oppikaa…

p11_f4u3.jpg

Huippu-urheilu yhdistää kansoja:
jalkapallosota ja F4U-5N Corsair    s. 36

Joidenkin toisen maailmansodan aikaisten mäntämoottorikoneiden kehitys ja ura jatkuivat vielä pitkälti rauhan tultuakin. Paraatiesimerkki tästä on Vought F4U Corsair, jota käytettiin ensilinjan hävittäjäkoneena vielä 60-luvun lopulle tultaessa. Corsair oli myös suuren jalkapallosodan kuuluisin konetyyppi. Ja Korean sodassa US Navyn ainoa ässä lensi Corsairilla. Jari Miettinen ja Jan Vihonen ovat jutun työmyyrät.

Saksalaisen sotilaan asepuku, osa 5:
Afrika Korps    s. 48

Reijo Purontakanen piirtää ja kertoo terävään tyyliinsä. Nyt kiipesivät piirustuslaudalle Afrika Korpsin kuuluisat saksalaisjoukot.


Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 1/2001, ilmestyy perjantaina 9.2.2001.
Numerosta 1/2001 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan tiistaihin 30.1.2001 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 2/2001, joka ilmestyy noin maaliskuun puolessavälissä vuonna 2001.Edellisen Pienoismallin (PM 8/00) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page