edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page

PM0104 kansi
Kannen kuvat: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 4/01 sisällyshakemisto

Sisällyshakemisto PDF-muodossa

21. vuosikerta.
PM 4/01 table of contents


Pienoismallit

Nash Airflyte 1950, model & photo by Juha Airio

1950 Nash Airflyte, osa 2/2    s.  8

Taas saadaan valmiiksi yksi varsin vaativa 1:25-skaalan autoprojekti. Nash Airflyte ei varsinaisesti kuulunut 1950 Nashien viralliseen nimistöön, mutta tuota ilmailuun viittaavaa termiä käytettiin mainonnassa. Asia viittaa tietenkin auton aerodynamiikkaan, joka automaailmassa oli aikaansa edellä. Juha Airio on jälleen kerran tyhjentänyt puseronsa automallereiden iloksi ja opiksi.

IPMS 2001 pienoismallinäyttely    s 48

Model Expon tänä vuonna puuttuessa IPMS:läiset järjestivät oman näyttelynsä sinä samana viikonloppuna, jolloin Model Exponkin piti alunperin olla. Ja upeata muovimalliahan siellä oli näytillä, kaikensorttista ja joka lähtöön, kuten Teppo Sepän laaja kuvareportaasikin todistaa.
Lennokit

Seagull 40 Low Wing Trainer, model by Tomi Kohtanen, photo by Kim Elström

Seagull 40 Low Wing Trainer ARF    s 20

Mallilennokkispesialisti Tomi Kohtanen testaa, miten valmiiksi Almost-Ready-to-Fly-lennokin saa luvatussa noin parin tunnin valmistusajassa :-). Tosiasiassa jopa suhteellisen yksinkertaisen alatasotrainerin lentokuntoon saattaminen vie aina hieman enemmän aikaa...

Super-Toka
Kilpaliidokki F1AX- ja F1H-luokkiin    s 36

Suomen Lennokin legendaarinen Toka-perussiipiliidokki on sekä lento-ominaisuuksiltaan että rakenteeltaan onnistunut jo sellaisenaan, suoraan laatikosta rakennettuna. Toka on kuitenkin tarkoituksensa mukaisesti pelkistetty, aloittelijoille tarkoitettu junioriliidokki. Kokeneempi liidokkiharrastaja kaipaakin kovempaa kisarassia. Jyrki Keto-Tokoi kertoo, miten sellainen tehdään.

Seagull Jumper 25 kerhotrainerina    s 44

Juha Tiainen testaa kerhokavereidensa kanssa, miten hyvin Seagull Jumper 25 ylätasotraineri soveltuu kerhokoneeksi ja aloittelijoiden käyttöön.
RC-autot

Kyosho MP-7,5    s. 14

Viimeiset n. kymmenkunta vuotta Kyosho on vain hiljalleen parannellut aikoinaan käänteentekevänä uutuutena kunnioitettua 1:8-kisapolttiscrossariaan, mutta nyt on markkinoille vihdoinkin pukattu kokonaan uusi malli, MP-7,5. Timo Jalas  hankki tällaisen auton käyttöönsä jo viime vuonna, ja on jo ehtinyt ajaa sillä jo muutaman tunnin, joten hän on oikea mies kertomaan kokemuksistaan lukijoillekin.

Mugen MBX-4 XR, photo by Ola Pedersen

Mugen MBX-4 XR Works    s. 34

...ja tässä on Mugenin uunituore vastaisku isolle K:lle! Kun Kyosho teki kokonaan uuden auton, riitti Mugenille tällä kertaa vain kohtuullisen kokoiset viritykset, sillä Kyoshollekin uudistuspaineita lykännyt suuri loikkaus tehtiin jo pari vuotta sitten. Julle Pedersen paljastaa kilpurinsa salat.
Pienoisrautatiet

Suomalainen pienoisrautatie, osa 18:
Maasto ottaa pohjat         s. 52

Patri Sallisen pienoisrautatieprojekti etenee, ja huippuopettavaista juttuakin syntyy varsin tiukkaan tahtiin. Nyt kun puutöistä aletaan päästä eroon, alkaa homma jo muistuttaa enemmän oikeata mallailua. Tällä kertaa leivotaan maastoon pohjat ja kipsataan luonnollisen näköistä kalliot ja kivet käyttäen vuosikymmenten saatossa parhaiksi todettuja menetelmiä.

Maastomallailua, photo by Petri Sallinen

Kivimuuri massasta
ja betonivalli kipsistä    s. 26

Ja tällä kertaa Petri Sallinen on ollut tavallista tuotteliaampi: tässä vielä parin sivun runsaasti kuvitettu maastotekniikkajuttu.

Lohkokiviä kevytkipsistä  
alumiinifolioon    s. 30

Vielä toinen Petri Sallisen tekemä parin sivun runsaasti kuvitettu maastotekniikkajuttu.

Raskaita kivirakenteita
kevytkipsistä    s. 32

Ja vielä yksi Petrin parin sivun runsaasti kuvitettu maastotekniikkajuttu.
Muut

Lennokkiuutta    s 56

Kerkko Kehrävuo löysi mielenkiintoisen vesilennokin.

Blenheim-piirustuksia    s. 57

Pentti Mannisen rasteripiirustuksia lyhytnokkaisista Blennuista, tietenkin suomalaisista.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 5/2001, ilmestyy perjantaina 17.8.2001.
Numerosta 5/2001 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 7.8.2001 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 6/2001, joka ilmestyy 21.9.2001.Edellisen Pienoismallin (PM 3/01) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page