edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page

PM0105 kansi
Kannen kuvat: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 5/01 sisällyshakemisto

Sisällyshakemisto PDF-muodossa

21. vuosikerta.
PM 5/01 table of contents


Pienoisrautatiet

p15_juna.jpg

Suomalainen pienoisrautatie, osa 19:
Sorastettu rata on siro         s. 44

Maailman opettavaisin suomalainen pienoisrtautatieprojekti etenee vakain mutta reippain askelin! Nyt sorastetaan ratapenger. Esimerkkityövaiheissa käsitellään sekä normaali leveäraiteinen että kapearaiteinen rata.


Pienoismallit

P12_B-25

Dioraama: Asemaan!    s.  48

Itärintama 1944. Saksalainen 88 mm rekyylitön “Püppchen”-tykki. Mäennyppylä. Tuhottu asuinrakennus. Tuomo Mäenpää kertoo dioraamastaan.

p15_spit

Toisen maailmansodan
korkeimmalla käyty ilmataistelu
    s.  8

Vuonna 1942 saksalaiset yrittivät tehdä häirintäpommituksia Englantiin lentämällä korkeammalla kuin mihin englantilaishävittäjät pystyivät. Jari Miettinen ja Jan Vihonen kertovat miten tuo kokeilu päättyi ja rakentavat taistelun englantilaisenosapuolen, Spitfire Mk. IXc -hävittäjän mallin.
RC-veneet

p15_fsro

FSR-O Offshore-kilpaveneet    s 40

Petri Perälä ja Jorma Sulin kertovat radio-ohjattavista avomerikilpaveneistä, joihin kluuluvat syvät V-rungot, avomerikatamaraanit ja -trimaraanit. Rataveneillä ei tässä luokassa saa kisailla..

RC-Autot

P12_MP75

M8-polttiscrossin
EM-kisat Ranskassa    s.  8

Kansainvälisiin kisakoitoksiin reissaa joka vuosi, omalla kustannuksellaan, ilman suurta johtajalaumaa,  myös pieni mutta pippurinen suomalainen harrastajajoukko katsastamaan ulkomaanelävien kilpailukykyä ja -tasoa. Tällä kertaa kärki oli tavallista kauempana, mutta oppia ikä kaikki.  Julle Pedersen raportoi.

Corally

Corally C4.1 Electric Touring Car    s. 16

Corallylta ilmestyi maaliskuussa 2001 ”päivitetty versio” jo ennestään  hyväksi todetusta C4-autosta. Mitähän uutta siihen on keksitty kun C4.1:n ”lay out”  näyttää nopealla vilkaisulla hyvin samanlaiselta kuin C4, ohjekirjakin on sama kuin aiemmassa autossa, ja uudesta autosta on vain kokonaiskuva. Tarkempaa tarkastelua varten auto on kasattava ja kokeiltava radalla… Testistä vastaa Tony Raikas.
 Lennokit

Frank-E-Stein

TT Fun Tiger -sähkökonversio    s 24

Oli synkkä ja myrskyinen yö, kun tohtori Frank E. Stein alkoi etsiskellä jotain kättä pitempää seuraavalle lennätyskeikalleen. Lue Tuomas Pietisen selkäpiitä karmiva jännitystarina.

Sanwa RD 6000 -radiot    30

Tuomas Pietinen tarkastelee luotettavuudestaan tunnetun japanilaisen Sanwan mikroprosessoriradiota, joka on suunniteltu sekä helikopteri- että lennokkikäyttöön.

Munkka 40 vuotta    s. 32

Kerkko Kehrävuo kertoo legendaarisen helsinkiläisen lennokkikerhon historian.

Saito FA-182TD    s. 36

Juha Tiainen perehtyy japanilaiseen 2-pyttyiseen nelitahtimoottoriin, jonka hankkimiseen tarvitaan useamman viikon viikkorahat.
RC-elektroniikka

Saksalainen huippulaturi
Orbit Microlader    s 20

Uudet akkutyypit, NiMH ja Lithium, vaativat laturilta muitakin ominaisuuksia kuin vain itsepäistä virranpuskua. Eräs ratkaisu on mikroprosessoriohjattu laturi, jolla voidaan ladata myös vanhoja NiCd-akkuja. Tuomas Pietinen esittelee monipuolisen laitteen.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 6/2001, ilmestyy perjantaina 21.9.2001.
Numerosta 6/2001 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 11.9.2001 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 7/2001, joka ilmestyy 26.10.2001.Edellisen Pienoismallin (PM 4/01) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page