edellinen sivu = seuraava no. / previous page = next issue takaisin alkuun / back to start seuraava sivu = edell. no. / next page = prev. issue

PM 6/02 kansi
Kannen kuva: Ola Pedersen
Ruisku: Petri Sallinen


Pienoismalli-lehden no. 6/02 sisällyshakemisto

22. vuosikerta.
PM 6/02 table of contents


Pienoisrautatiet
ja dioraamat

p26junata

Suomalainen pienoisrautatie, osa 28:
Tehdään ensimmäiset rakennukset    s.   27

Kun tekee omat talot oikeista materiaaleista ja oikeilla menetelmillä, ei kaupasta yhtä hyviä löydy. Aloitetaan grynderinhommat yksinkertaisemmasta päästä, tyypillisella suomalaisella vaihdekojulla. Petri Sallinen opastaa.
Pienoismallit

p26sparv

Savoia-Marchetti SM79 ”Sparviero”    s. 40

Sparviero oli Italian menestyksekkäimpiä lentokonekonstruktioita toisessa maailmansodassa. Jari Miettinen rakentaa tarkasti detaljoidun mallin Classic Airframesin 1:48 rakennussarjasta. Mallista tulikin hieno, mutta sitä ei voi lukea sarjan ansioksi.
RC-Autot

p26juho

Juho Levänen voitti touring-EM:n!    s. 8

Tuskin olimme viime numerossa päässeet kehumasta, miten Riihimäellä on taas avattu uusi laatikollinen huippukuskeja, kun 17-vuotias Juho Levänen, Riihimäki, Suomi, Team Associated, meni ja voitti vakuuttavasti radio-ohjattavien sähkötouringautojen Euroopan mestaruuden! Tomi Myöhänen oli kapinoissa mukana ja raportoi. Hyvä Juho!

p26asso

M-8 SM-voitto jälleen Vantaalle    s. 12

Vantaan Autourheilijoiden Joseph Quagraine on tänä vuonna kasvanut huippunimeksi Suomen polttiscrossiareenoilla. Tämän sai tuta myös Julle Pedersen, joka raportoi Ruokolahdella pidetyistä SM-kisoista.
 Lennokit

p26fokkeI

Lozenge-Fokker    s. 24

Fokker D7 -kaksitasohävittäjä on viim vuosina ollut PM:ssä voimakkaasti esillä, tarjoten aina vain vaikeampia projekteja Mauri Tuure kertoo, miten syntyy lozenge-maalaus..

Sähköpylonin MM-kisat    s. 16

Päinvastoin kuin RC-autoilijat, suomalaiset lennokkiharrastajat ovat olleet vähän nihkeitä lähtemään maailmalle kisailemaan. Tuomas Pietinen päätti kuitenkin lähteä omakohtaisesti testaamaan, missä menee F3D-sähköpylonin taso maailmalla

Britti tekee sen toisin - RCV 90-SP    s. 30

Kerkko Kehrävuo testaa englantilaisen ihmemoottorin.

Sähköpostia    s. 44

Jaakko Lilleberg on taas koonnut oleellista sähkökennokkeihin liittyvää akku- ja moottoritietoa yhteen pakettiin.
Ruiskumaalispecial

p26ruisk

Suuri maaliruiskutesti
plus iso kapallinen ruiskumaalaustekniikkaa
ja -vinkkejä     s. 32


Hyvät pienoismaaliruiskut ovat aina olleet kalliita. Nykyisin on markkinoille kuitenkin ilmestynyt useitakin noin 50 euron hintaluokassa olevia maaliruiskuja, jotka päällisin puolin näyttävät jokseenkin samanlaisilta kuin jopa 3-4 kertaa kalliimmat ruiskut.  Petri Sallinen otti selville, mitä nuo halvat ruiskut ovat syöneet, ovatko ne kelvollisia, mitä niillä pystyy tekemään, ja miten ne eroavat kalliimmista kilpailijoistaan. Samalla perehdytään myös ruiskujen ja ruiskumaalauksen tekniikkaan, eli tarjolla on todellinen ruiskutietopläjäys!

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!Edellisen Pienoismallin (PM 5/02) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu = seuraava no. / previous page = next issue takaisin alkuun / back to start seuraava sivu = edell. no. / next page = prev. issue