edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM3/03 kansi
Kannen kuva: Ola Pedersen
Malli: Jari Miettinen


Pienoismalli-lehden no. 3/03 sisällyshakemisto

23. vuosikerta.
PM 3/03 table of contents


Pienoisrautatiet
ja dioraamat

p33juna

Suomalainen pienoisrautatie, osa 33:
Vesitorni ja halkovarasto    s.  10

Höyryvetureiden ruokkiminen oli massiivista toimintaa. Vettä ja halkoja tarvittiin valtavat määrät. Halkojen käsittely jättikin jälkensä sekä teollisuushistoriaan että rautatiearkkitehtuuriin. Rautateiden polttoainehuolto vaikutti myös Suomen asuttamiseen: veden ja halkojen ottamista varten syntyi erämaa-asemien ympärille kyliä, jotka ajan saatossa turposivat kaupungeiksi. Entisaikojen polttoainehuollon rakennelmat ovat persoonallisia. Siksi ne ovat myös jokaisen suomalaisen pienoisrautatien ihastuttavia yksityiskohtia. Petri Sallinen levittää suomalaista rautatiehistoriaa ja -kulttuuria pienoismallien muodossa.
Pienoismallit

p33mersu

Isoja Mersuja    s. 54

Taas on tullut aika palata ehtymättömille Mersu-apajille. Nyt rakennetaan isot mallit maailman menestyksekkäimmän hävittäjä-ässän Erich Hartmannin G-14:stä itärintaman väreissä ja Wolfgang Tonnen G-4:stä afrikkalaisasussa. Jari Miettinen rakentaa ja Jan Vihonen kirjoittaa.

p33t-26

Suomalainen T-26 m1933 osa 3/3    s. 18

Pitkän uurastuksen päätteeksi on aika ottaa jälleen mallailutarpeistot esille ja saattaa T-26-projekti loppuunsa - maalauksineen päivineen. Muutamia suurempia muutos- ja rakennustöitä onkin vielä jäljellä, joten aloitetaan rakentaminen pikimmiten. Teppo Seppä on asialla.
RC-Autot

p33minix

Express Mini-X                                        s.

Vihdoinkin testikuljettajamme Tomi Myöhänen on saanut perinteisestä pienoiskilpailukalustosta poikkeavaa testattavaa Xpress Mini-X:n muodossa. Auton koosta kertoo jotain se, että se mahtuu taskuun.

p33Asso

1:10 Asfalttikisapirssit esittelyssä        s. 48

Kevään kolkutellessa ovelle on aika tehdä luotaus 1:10-skaalaisten sähkökäyttöisten touring-luokan kilpa-autojen tarjontaan. Monen lukijan mieltä varmasti kutkuttaa mikä näistä seitsemästä huippukilpurista olisi se oikea valinta. Tomi Myöhänen esittelee kilpurit.
Lennokit

p33gigan

Se nyt vaan on tyhmää lentää
yhdellä moottorilla!
Graupnerin Gigant, osa 1/2    s. 32

Valtava Me 323 Gigant oli toisen maailmansodan suurimpia lentokoneita. Graupnerilla on siitä mielenkiintoinen sähkölennokkisarja, jonka Tuomas Pietinen iloksemme rakentaa ja testaa. Tässä vehkeessä moottoreita piisaa!

p33cox

COX-moottoreiden testi    s.42

Cox on pienten polttomoottorien valmistajista kaiketi merkittävin laajan mallistonsa, pitkän toiminta-aikansa ja maailman pienimmän sarjatuotantomoottorinsa vuoksi.
RC-elektroniikka

Asiallinen ajosäädin autoradalle     s. 36

Kun uusi, joulunjälkeisistä alennusmyynneistä hankittu 14-metrinen autorata houkuttelee, mutta sarjan mukana tulleet ajosäätimet väin pätkivät ja kiukuttelevat, pitää asialle tehdä jotakin. Jukka Sakki ainakin teki, ja kertoo muillekin.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 4/03, ilmestyy 2003-05-30.
Numerosta 4/03 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2003-05-20 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 5/03.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 2/03) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilaukset@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page