edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM2/09 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 2/09 sisällyshakemisto

29. vuosikerta.
PM 2/09 table of contents


Pienoismallit

p092_dr1.jpg

Fokker Dr.1
Punaisen Paronin 3-taso-Fokker

Jan Vihosella oli monta hyvää syytä rakentaa von Richthofenin Fokker-kolmitaso mittakaavassa 1:72! Varmaan jotkut niistä syistä kelpaavat sinullekin?

p092stug.jpg

Sturmgeschütz III Ausführung B
Varhainen, lyhytputkinen Sturmi

Mikä se semmoinen sturmi on, jossa tykkinä on "vain" pieni nysä? Tomi Kovanen kertoo asiasta tarkemmin ja rakentaa Tamiyan 1:35-mittakaavaisen muovimallisarjan. ja se pieni nysäkin oli kyllä kovin vaarallinen.

p092fant.jpg

Renegade Minotaur
"Sturmihan" se tämäkin on!

Jesse Miettinen rakentaa War Hammer -pelimaailmaan sijoittuvan itseliikkuvan, panssaroidun kaksoistykin, jota hyvin voidaan luonnehtia myös rynnäkkötykiksi.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p092juna.jpg

Saksalainen pienoisrautatie, osa 5
Osa 5: Topparoikka aloittaa kiskotuksen

Kari Niemelä raportoi omasta pienoisrautatiemaailmastaan, jossa nyt kiinnitellään jo rataa penkereisiin, oikein urakalla. Mutta tämäkään homma ei ole mitään mättämistä, vaan tiettyihin asioihin pitää osata kiinnittää huomiota, että lopputuloksesta tulee hyvä.

Laivamallit

p092scha.jpg

Kriegsmarine Scharnhorst
Taistelulaiva vai taisteluristeilijä

Suomalaislaivamallarina paremmin tunnettu Antti-Veikko Koskeli rakensi vaihteeksi saksalaisen laivan - ja vieläpä rakennussarjasta. Kyseessä on saksalaisen Aeronautin 1:100-mittakaavainen puu- ja muoviosista koostuva rakennussarja, josta oikeastaan saa vain mallin aihion. Viimeistelytöitä piisasi vielä koko rahalla.

RC-autot

p092kiin.jpg

FS-Cup-kisareissulla Kiinassa
Kun piirisarjan kisat eivät riitä...

Vuoden 2008 joulukuussa ajettiin Kiinassa ensimmäinen isompi kansainvälinen RC-autokilpailu, FS Cup, Guangzhoussa, joka on noin kolmen - neljän tunnin ajomatkan päässä Hong Kongista. Joseph Quagraine oli tietenkin mukana zekkaamassa aasialaista kisailutasoa. Jose pääsi ottamaan mittaa mm. japanilaisesta maailmanmestarista.

Lennokit

p092juni.jpg

Pikku-Junnu
Sähköinen old-timer-lennokki

Jari Vehmaa rakentaa vanhan, monelle rakkaan lennokkiklassikon hieman pienenettyyn kokoon ja varustaa sen moderneilla sähkövoimalaitteilla.

p092kumi.jpg

Kumimoottorimallilennokit
Esittelemme haastavan lajin nykytilan

Hyvin lentävän kumimoottorilennokin rakentaminen on haastavaa puuhaa. Erikoisen haastavaa se on kun lennokin mittasuhteet lainataan jostakin oikeasta lentokoneesta. Ilkka Klemetti esittelee lajin, jonka ehdottomiin etuihin kuuluu edulliset, lähes olemattomat kustannukset.

Mikrojetit
Pienen pienet puhallinjetit

Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää! Lars Åkerblom esittelee vain 103 grammaa painavan, muovimallin kokoisen sähkökäyttöisen radio-ohjattavan puhallinjettilennokinsa, joka ulkonäöltään muistuttaa erehdyttävästi A-10-rynnäkkökonetta.

p092moot.jpg

Polttomoottorin viritys
Iskutilavuuden kasvatus

"There is nothing like cubic inches" - siis lisää kuutioita moottoriin! Mm. stunttimoottoreiden virittämiseen erikoistunut Kai Karma kertoo, miten se pääpiirteissään tapahtuu.

Nukkekodit

p092istu.jpg

Nukkekodit:
Vauvanistuin

Viime numerossa teimme nukkekotiin pienen kissimirrin, joka itse asiassa on ihan ihmisvauvan kokoinen mittakaavassa 1:12. Nyt teemme sille syöttötuolin, jonka etureunassa on hauska helmilanka, jota vauva voi näpräillä sillä välin, kun mammakisumirri lämmittää vauvalle kermaa.

Muita aiheita

p092pidi.jpg

Kotikoneistajan alkeiskurssi, osa 8
Sorvin teräpalanpidin

Joko sormet syyhyävät päästä sorvaamaa? Malta nyt kuitenkin vielä pari hetkeä, sillä ensin tehdään Jouni Pirttimäen opastuksella muutamat kunnolliset teräpalanpitimet sorville.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 3/09, ilmestyy 2009-05-22.
Numerosta 3/09 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2009-05-12 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat numerosta 4/09.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 1/09) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page