edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM7/09 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 7/09 sisällyshakemisto

29. vuosikerta.
PM 7/09 table of contents


Pienoismallit

p097_spi.jpg

Tamiya Spitfire MK IXc 1/32
Tamiyan uusi Spitfire

Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen ovat saaneet käsiinsä esisarjakappaleen Tamiyan uudesta huippumallista Spitfire Mk. IXc:stä. Kyseessä ei siis ole ensimmäisistä markkinoille tulleista malleista vaan tehtaan oma esisarjan versio. Tyylilleen uskollisina jutun tekijät käyvät sarjan läpi perusteellisesti.

Sd.kfz.141/2, PanzerkampfwagenIII ausf.N
PzIII Leningradissa 1942/43

Tomi Kovanen rakentaa erään Saksan panssariaseen työjuhdista, sd.kfz.141/2, Panzerkampfwagen III ausf.N, Leningradin rintamalle talven 1942/43 aikana. Rakentelun ohessa syntyy myös kokeilu talvikaavion maalauksesta kaikille kokeiltevaksi.

Figuurien maalaustekniikat
Kuivahrjaus, pesu, metallipinnat...

Jesse Miettinen pureutuu figuurien maalamiseen keskittyen perustekniikoiden ja metalli-efetien tekemiseen. Jos kuivaharjaus, pesu, blendaus tai metallisävyt aiheuttavat ongelmia hakkapeliitasta kaaosmariniin, niin kannattaa lukea.

p097_met.jpg

Illuusio metallinsävyisestä mallista
Metallipinnan toteuttaminen malleissa

Aihetta on aikaisemminkin käsitelty lehdistössä, mutta nyt kysymys on uudelleen noussut esille. Miten teen malliini metallipinnan maalaamalla joko siveltimellä tai kynäruiskulla. Oikeissa koneissa nuo hopeanväriset pinnat olivat joko käsittelemätöntä metallia tai sitten koneet oli maalattu hopeisiksi.

p097_acu.jpg

Acura Integra RSX Tuner Osa 1
Revellin Acura-sarjasta tuuneri

Hondan sisarmerkin Acuran Integra on eksynyt Juha Airion työpöydälle. Kyseessähän on tavallista Hondaa hienompi ja menevämpi merkki, vaikka ero monesti alkaa ja loppuu nokassa komeilevaan kromilätkään. Nykypäivän rakentelusuuntausten mukaan autosta syntyykin menevä ja tyylipuhdas tuuneri.

Laivamallit

p097_nep.jpg

RC-sukellusvene Neptune SB-1
Matka syvyyteen sukellusveneellä.

Thunder Tigerin valmistama Neptune SB 1 -sukellusvene ei jätä kylmäksi. Harvalukuisten RC-sukellusveneiden joukossa se edustaa rauhanomaista vaihtoehtoa - merten salaisuuksia Jacques Cousteaun hengessä tutkivaa vedenalaista. Itse veneen salaisuuksiin tutustuu sukellusveneasiantuntijamme Timo Merensilta.

RC-autot

p097_sum.jpg

Traxxas Summit
Sähkötrukki jossa mm. vaihteisto

RC-auto on RC-auto on RC-auto... Ja väliin, aina silloin tällöin, putkahtaa esiin jokunen aivan erikoinen, tavallisuudesta poikkeava auto. Traxxas Summitia voi hyvin kuvailla jopa huippuerikoiseksi RC-autoksi! Toimitus pureutuukin tähän vaihteella ja lukittavilla tasauspyörästöillä varustettuun rc-autoon perusteellisesti.

Lennokit

p097_dis.jpg

Jamaran Discus CS
Semiskaalan purjekone sähkömoottorilla.

Pienoismallin lennokkitoimittaja Jukka Rantanen testaa semiskaalan Discus CS Terrania. Kärkiväliltään yli 2-metrinen liidokki muuntuu Jukan käsissä puhtaasta purjekoneesta sähkömoottoripurjetijaksi. Samalla saamme lukea isojen purjekoneiden lennättämisen haasteista ja harrastuksen tilasta.

Muita aiheita

Nukkekodit: Nukkekodin hedelmiä
Banaanien ja omenoiden tekeminen.

Nukkekodin isäntä opettaa esimerkillään myös perheen pienokaisille, että on hyvä nauttia vitamiinirikkaita hedelmiä. Nyt tehdään nukkekotiin vihreitä omenoita ja banaaneja askarteluliikkeistä saatavalla Fimo-massalla.

Saksalainen pienoisrautatie
Osa 8: Runko

Edellisessä artikkelissa tutustuimme radansähköjärjestelmään ja sähköistimme jo kiskotetun osuuden. Nyt palaamme rungon rakentamisen pariin Kari Niemelän rakentelukuvauksessa, piirustusten kera.

Uutta ja Wanhaa
Joulun uutuustuotteet

Pienoismallin "Uutta ja Wanhaa" -palsta palaa toimintaan, entistäkin laajempana ja säännöllisempänä. Ja mikä olisikaan parempi syy tehdä katsaus markkinoiden uutuuksiin kuin lähestyvä joulu.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 1/10, ilmestyy 2010-02-19.
Numerosta 1/10 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2010-02-09 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 6/09) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page