edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM1/10 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 1/10 sisällyshakemisto

30. vuosikerta.
PM 1/10 table of contents


Pienoismallit

p101_mos.jpg

Megalomaaninen Mosquito
Airfixin 1/24 Mosse

Airfixin Mosquito on 1/24-skaalassa yksi lähiaikojen suurimmista uutuksista. Onko kooltaan ja painoltaan aivan omassa luokassaan olevassa sarjassa muutakin haastetta suuren osamäärään lisäksi? Tästä selvää ottavat Pienoismalli-lehden vakioavustajat Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen, tässä artikkelisarjan ensimmäisessä osassa.

p101_pz2.jpg

Panzerkampfwagen II Ausf.A/B/C
Tamiyan 1/35 Sd.Kfz 121 Ranskassa

Tomi Kovanen käy Tamiyan uuden Panzer II-sarjan kimppuun tavoiteenaan tehdä malli Ranskassa toimintaa nähneestä tankista. Lisäkis Tomi kertoo hiuslakan käytöstä mallailussa kun halutaan esittää kulumisen jälkiä pienoismallissa.

p101_sto.jpg

Stompa
Games Workshopin Ork Stompa

Örkkien resepti toimivalle sotakoneelle on yksinkertainen punaista, panssaria ja isoimmat aseet jotka löytyvät. Jesse Miettisen käsissä Games Workshopin malli pääseekin oikeuksiinsa kun karuun ulkokuoreen suditaan kerros toisensa jälkeen maalia.

p101_acu.jpg

Acura Integra RSX Tuner Osa 2
Acura Integra muutetaan tunneriksi

Juha Airion Acura Integra ehti edellisessä numerossa vaiheeseen, jossa korimuutokset oli tehty ja joitain osakokonaisuuksiakin oli lähes valmiina. Nyt keskeneräiset kokonaisuudet viimeistellään ja malli niputetaan valmiiksi.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p101_sur.jpg

Suomalaisia rautatiemalleja
Näyttelyissä nähtyjä Suomi-malleja

Petri Sallisen katsaus suomalaisten pienoisrautateiden mallien tarjontaan ja tuotannon tilaan. Lisäksi Petri kertoo myös lyhyesti mallien valmistustekniikoista.

Veneet

p101_esb.jpg

E.S. Bottle
Limupullosta rc-sukellusvene

Jäikö edellisessä lehdessä esitelty Thunder Tigerin Neptune-sukellusvene mieleen pyörimään? Ei hätää, Pienoismalli-lehden uusin avustaja Simo Simolin esittelee omatekoisen rc-sukellusveneensä. Mukana seuraa piirustukset joiden avulla voi rakentaa oman veneensä.

RC-autot

p101_wj.jpg

Winter Jumps 2009-2010
Kisaraportit kisoista 1-3

Sähkökrossareilla ajetaan talvellakin ja vielä sisällä! Kisaraportti Winter Jumps-sisäsarjan kolmesta ensimmäisestä kisasta. Lue Janne Aspisen ja Pekka Kurosen tekstistä missä kisattiin, ketkä kilpailivat ja kuka voitti.

Rock Crawlingin suosio kasvaa
Crawlingin esittely ja kisaraporttia

Tomi Ylkäsen katsaus Suomessa uuteen rc-autoilun lajiin Rock Crawlingiin. Raporttia viime vuoden kisoista, tietoa kisaluokista ja läpileikkaus suositusta crawlerista Axialin AX-10 Scorpionista.

Lennokit

p101_jp.jpg

Jet Power 2009 -messut
Raportti jettimessuilta Saksasta

Mikä on uutta suihkujettien maailmassa? Mitkä ovat uutuudet moottorien puolella? Mihin uudet suuntaukset ovat harrastusta viemässä? Lue Tuomas Pietisen raportti Jet Power 2009-messuilta pienestä Bad am Neuenahr-Ahrweiler-kaupungista ja pysyt tilanteen tasalla.

p101_jak.jpg

TechOne Micro 3D Jak-54
Testissä Jak-54 sisälennokkina

Tilaa liikuntasalin verran ellei vähemmänkin? Kädet syyhyävät päästä lennättämään? Koneen pitäisi tehdä niin silmukkaa kuin leijuntaa potkurin varassa? TechOnen Micro 3D Jak-54 on vastaus kysymyksiisi vai onko? Tästä ottaa selvää Jukka Rantanen jonka arvostelusta selviää myös mitä muutoksia koneeseen kannattaa tehdä.

Muita aiheita

V.L. Vihuri-Mosquito
Valtion Lenkonetehtaan Mosquito-kytkös

Pentti Manninen paljastaa arkistojen kätköistä kytköksen brittiläisen Mosquiton ja Valtion Lentokonetehtaan väliltä. Lue ja ota selvää mitä insinöörit suunnittelivat.

Nukkekodit: Nukkekodin seinäkello
Seinäkellon tekeminen rannekellosta

Kati Kainulainen opastaa kuinka vanhasta rannekellosta saa pienellä vaivalla kauniin nukkekodin seinäkellon. Kun pienessäkin kodissa on kello, eivät lapset myöhästy nukkekoulusta, eikä isä unohda lempiohjelmansa alkamisaikaa televisiosta.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 2/10, ilmestyy 2010-04-09.
Numerosta 2/10 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2010-03-30 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 7/09) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page