edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM3/10 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 3/10 sisällyshakemisto

30. vuosikerta.
PM 3/10 table of contents


Pienoismallit

p103_kv1.jpg

KV-1 Ekhranami
Trumpeterin 1:35 KV-1E

KV-1, marsalkka Kliment Voroshilovin mukaan, oli Neuvostoliiton asevoimien raskas tankki toisessa maailmansodassa. Talvisodasta palvellut, monta muutosta nähnyt, tyyppi on päätynyt Trumpeterin sarjana Tomi Kovasen pöydälle.

HW-302 Osa 1/2
Ilmavoimien ensimmäinen Hawk

Suomen Ilmavoimien Hawk-kausi alkoi virallisesti Porissa 19.12.1980, jolloin ensimmäinen kolme päivää aikaisemmin Englannista siirtolennetty HW-302 vastaanotettiin ja esiteltiin tiedotusvälineille. Jyrki Keto-Tokoin käsissä syntyy Airfixin uudesta Red Arrows Hawk -sarjasta HW-302:n malli.

p103_u96.jpg

Tyyppi U VII C U-96
Revellin 1:144 saksalainen sukellusvene

Revellin tyyppi U VII C rakentuu Jyrki Keto-Tokoin toimesta U-96:ksi joka oli yksi menestyksekkäimmistä sukellusveneistä kriegsmarinen palveluksessa. Varsinkin veneen historia ja mallin maalaminen saa tässä artikkelissa suuren huomion.

Pienoishevoset:
Sananen harrastuksesta

Pienoismallihevosten harrastaminen on jäänyt suurelle yleisölle vielä tuntemattomammaksi lajiksi. Suomessa työtä harrastuksen eteen tekee aktiivisesti Finnish Horse Model Collectors. Hevosmallailusta ja sen erityispiirteistä kertoo Elina Lundahl.

Hevosmallin valmistus & muokkaus
Ohjeita hevosmallien harrastamiseen

Hevosmallailu vaati kuten muutkin mallailun lajit rakentelutekniikoiden osaamisen lisäksi pohjatietoja aiheesta. Emilia Kurila kertoo perusteet niin hevosen anatomiasta, värityksestä kuin myös rakentelun tekniikoista.

Classic Motor Show
Lahden autonäyttelyn selostus

Lahdessa vietettiin 8-9.5.2010 viikonloppua classic motor shown innoittamana järjestyksessään kolmatta kertaa. Avustajamme Tomi Kovanen oli paikan päällä raportoimassa.

p103_me.jpg

Model Expo 2010
Messuraportti messujen keskeltä

Ihmismassoja, hälinää ja läpileikkaus mallailusta. Tällainen oli taas Model Expo. Juha Airio käy lävitse muovimallit ja Matti Valli-Jaakola messujen muut nähtävyydet. 12 sivua raportaasia kuvineen sekä teksteineen!

Laivamallit

p103_lv.jpg

Laivavene
Puisen laivaveneen teko

Juhani Hakkarainen rakentaa limisaumaisen laivaveneen puusta esikuvien hengessä. Runsaasti kuvia sisältävä juttu näyttääkin kädestä pitäen kuinka malli syntyy.

RC-autot

p103_wj.jpg

Winter Jumps -finaali Jyväskylässä
M2-10- ja M4-10-sarjojen finaali

Maaliskuun viimeisenä lauantaina 27.3.2010 huipentui talven Winter Jumps -sarja M2-10 ja M4-10 -buggyille Jyväskylässä. Riku Tolonen kertoo ketkä voittivat ja missä merkeissä sarja päättyi.

Lennokit

p103_tr2.jpg

Trainereita osa 2
Ensilento - Riccs Decathlon

Traineri-sarjan osassa 2 on aika pistää lennokki ilmaan. Jukka Rantanen käy aloittelijalle läpi niin lennokin valmistelun, lähdön kuin laskeutumisenkin.

Qifei Free Bird
Pieni infrapunaohjattu sisähelikopteri

Pieniä infrapunaohjattuja helikoptereita on ollut saatavana jo muutaman vuoden ajan. Niiden hinnat on pyörineet muutamasta kymmenestä eurosta ylöspäin. Jukka Rantanen testaa yhtä markkinoiden vaihtoehdoista.

Muita aiheita

Nukkekodit:
Nukkekodin Sermi

Kati Kainulainen tekee nukkekotiin kolmiosaisen sermin pahvista. Näyttävä mutta yksinkertainen kaluste nukkekotiin jonka voi maalata eri tavoilla tai vaikka päällystää vanhasta taidekirjasta leikatuilla kuvilla.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 5/10, ilmestyy 2010-08-20.
Numerosta 5/10 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2010-08-10 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 2/10) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page