edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM5/10 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 5/10 sisällyshakemisto

30. vuosikerta.
PM 5/10 table of contents


Pienoismallit

p105_fw.jpg

Focke-Wulf Fw 44 "Stieglitz"
Silver Wingsin 1:32 resiinimalli

Ilmavoimien kalusto oli pitkään sekalaista niin tyyppien kuin laadun osalta sekä taistelu- että harjoituskoneissa. Saksalainen Fw 44 "Stieglitz" täytti kuitenkin tehtävänsä ollen lukumääräisesti ja rooliltaan merkittävä konetyyppi. Jari B. Miettinen rakentaa ja Jan Vihonen selostaa.

p105_bi.jpg

Taistelulaiva Bismarck
Revellin 1:350-skaalan sotalaiva

Saksan laivaston ylpeys toisessa maailmansodassa oli taistelulaiva Bismarck. Alus onkin ollut rakentajien suosiossa lyhyen mutta vaiheikkaan historiansa ansiosta. Revell on tehnyt aiheesta sarjan, joka päätyi Jari Kotisaaren työpöydälle.

HW-302 Osa 2/2
Ilmavoimien ensimmäinen Hawk

Jyrki Keto-Tokoi jatkaa juttusarjan toisessa osassa Airfixin 1:72 Hawkin kokoamista. Esikuvana ensimmäinen Suomessa palvellut yksilö, joka tuhoutui myöhemmin lento-onnettomuudessa. Viime lehdessä malli saatiin kasaan ja nyt jatketaan maalauksella.

p105_ch.jpg

Type 1 "Chi-he" 1:35
Japanilainen tankki 2. maailmansodasta

"Chi-he" oli 600 vaunun tuotannollaan jo lukumääräisesti merkittävä panssarivaunu japanilaisille. Vaunu pysyi puolustusvoimien listoilla aina 1960-luvulle asti, mutta itse sodan aikana tyyppi palveli lähinnä pääsaarten puolustuksessa. Finemodelsin sarjasta syntyy pienoismalli Tomi Kovasen käsissä.

Uruk-Hai
Metallisen Uruk-hain maalaus

Taru Sormusten Herrasta on meille monille vähintäänkin tuttu triologia kirjoja ja elokuvia. Kohtalaisen tuttuja ovat myöskin tarinassa tavattavat olennot ja kummajaiset. Jesse Miettisellä on työn alla Uruk-hai, jonka tumma ulkoasu vaatii omanlaisensa tekniikat.

QMA-kilpailu ilmatorjuntamuseolla
Pienoismallikilpailu tuusulassa

QMA-tapahtuma sai tänä vuonna toimia testinä helteen ja pienoismallailun yhteensopivuudelle. Sisukas joukko ja Pienoismalli olivatkin saapunut paikalle Tuusulaan osallistumaan ja tutustumaan ilmatorjuntamuseon tiloissa käytyyn mallikisaan.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p105_db.jpg

Saksalainen pienoisrautatie
Osa 10: Runko

Edellisessä artikkelissa rakennettiin ratapöytiä ja kiskotettiin tunnelissa olevaa rataa. Tässä artikkelissa Kari Niemeleä rakentaa koko radan suurimman ratapöydän ja sen rungon.

RC-autot

p105_rr.jpg

Retro Racing
Suomalainen rc-autovalmistaja

Suomalainen Retro Racing aloitti toimintansa valmistamalla rc-autoihin vanhojen kilpa-autojen koreja. Valikoima on nyt kuitenkin laajentunut omalla 1/10-rungolla. Hannu Lampinen kertoo yrityksen historiasta, toiminnasta ja tuotteista.

Schumacher Mi4LP
Lipo-akuille tarkoitettu 1/10-rata-auto

Iso-britannialainen Schumacher on valmistanut harrastelija- ja kilpakäyttöön radio-ohjattavia autoja jo 1980-luvun alusta saakka. Nyt Schumacher on suunnitellut ensimmäisen LiPo-akuille tarkoitetun auton, josta Harri Tenhunen ottaa ensityyppejä.

Lennokit

Jämin kisaviikonloppu
Liidokkien perinnekisat

Jämin lennokkiviikonloppu kesäkuun alussa on takuuvarma kesän avaus. Kaksipäiväinen tapahtuma kerää vuodesta toiseen suuremman määrän osallistujia, kuin muut vapaastilentävien lennokkien kisat yhteensä. Jämi on aina Jämi ja sitä se oli tänäkin vuonna. Kyseessä oli myös kentän 75:s toimintavuosi - kisattiin siis juhlamitaleista.

p105_ac.jpg

Tally Ho!
Taistelulennokkileiri ahmosuolla

Vuotuinen taistelulennokkiväen leiri pidettiin tänä vuonna oululaisen Geronimo squadronin kentällä ja sen tuntumassa olevalla kerhotalolla. Esa Niskanen oli paikalla raportoimassa.

Muita aiheita

Nukkekodit:
Nukkekodin emännän kaulakoru

Kun nukkekodin asukkaat pitävät juhlia ja pukeutuvat parhaisiinsa, ripustaa emäntä kaulalleen upean ja näyttävän kaulakorun. Kati Kainulainen opastaa pienoiskorun teon ohuesta metallilangasta ja askarteluhelmistä.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 6/10, ilmestyy 2010-10-08.
Numerosta 6/10 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2010-09-28 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 3/10) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page