edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM6/10 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 6/10 sisällyshakemisto

30. vuosikerta.
PM 6/10 table of contents


Pienoismallit

p106_ta.jpg

Focke-Wulf Ta 152 H-1 1:32
Höhenjäger eli korkeatoimintahävittäjä

Focke-Wulf Ta 152 oli menestyksekkään Fw 190 -hävittäjän rivimoottorilla varustetun loppusarjan D-mallin seuraaja. Ta 152:sta kehitettiin edelleen H-versio, niin kuin Höhenjäger, eli suomeksi korkeatoimintahävittäjä. Yltääkö amerikkalaisen Pacific Coast Modelsin malli esikuvansa tasolle? Sitä selvittävät Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen.

p106_26.jpg

T-26 mallia 1933
Neuvostoliiton kevyt tankki

Otetaan pöydälle yksi kappale rakennussarjoja, Zvezdan No3538, sekä ohutta styreenilevyä. Valmistetaan ohuesta styreenilevystä niittejä, stansaustyökalusettiä hyödyntäen. Siinä lyhyesti päivän epistola. Tomi Kovasen rakennuselostus Neuvostoliiton ylpeydestä joka tuli suomalaisillekin aikanaan hyvin tutuksi.

p106_em.jpg

Euro Militaire
25-vuotis juhlanäyttely

Euro Militaire -mallikilpailut järjestettiin tänä vuonna jo 25:nen kerran Folkestonessa, Etelä-Englannissa. Kilpailuun saapui paikalle yli tuhat mallia ja figuuria, mikä on kerrassaan uskomaton määrä tässäkin tapahtumassa. Paikalla oli tietenkin Tomi Kovanen, jonka kuvien kautta pääsee mukaan tunnelmaan.

p106_ln.jpg

Lahden pienoismallinäyttely
Automallit Lahden näyttelyssä

Tämänvuotisen Lahden pienoismallinäyttelyn päivämäärä oli 28.8. ja paikkana muutaman edelliskerran tavoin Lahden Yhteiskoulu, vain muutaman korttelin etäisyydellä Lahden torista ja ydinkeskustasta. Juha Airion kuvat ja terävä raportointi valottavat erityisesti näyttelyn autopuolta.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p106_kk.jpg

Kisko-Kalle ja pikkuveli
Ratapihan veturi HO- ja N-skaalssa

Petri Sallinen kokoa ratapihojen työkalun Kisko-Kallen. Pienikokoiseen hyttiin pitäisi survoa moottori, vaihteisto ja painoa. Lisäksi malli pitäisi saada kulkemaan hyvin. Rivarossin valmis alusta ja suomalainen korin rakennussarja ovat hyvä lähtökohta rakentaa toimiva suomalainen H0-pienoisrautatiemalli.

Veneet

Rosien paras syntymäpäivälahja
Ensimmäinen laivamalli

Mitä haluaisit syntymäpäivälahjaksi? Minä haluan sinun tekevän minulle rakennussarjan, josta voisin itse koota oman laivan! Näin alkoi Jorma Tuomi-Nikulan rakennussarjan teko lapsenlapselleen. Juttu harrastamista ilman turhia paineita.

RC-autot

p106_lb.jpg

Vanessa's Lunch Box Van 1:12
Tamiyan uusintapainos monsteripakusta

Soran pitää lentää ja mudan roiskua! Onneksi 80-luku on taas muotia, ja kuin tilauksesta Tamiya valmistaa yhä muutamia 80-luvun RC-autoistaan. T. Pietisen käsiin onkin päätynyt Lunch Box, jonka pitäisi suurien renkaidensa ja korkean maavaransa avulla hurmata pihapiirin lapsukaiset (isukeista puhumattakaan).

Kalliokiipeilyn kisakausi 2010
2.2-luokan kisakausi

Kalliokiipeilyn harrastajat järjestivät jälleen kesän aikana viisi osakilpailua käsittävän kisasarjan. Kisaluokat olivat viime vuoden tapaan 1.9 Scale ja 2.2 Rock Crawling. Tomi Ylkänen kiersi katajaisen kansan kivisimmät kalliot 25 aktiivikilpailijan joukossa kertoakseen 2.2:n, kiipeilyautojen "kuningasluokan", kisakaudesta.

Lennokit

Aloita Moustiqueïlla
Kumimoottorilennokin rakennusohje

Moustique on sveitsiläisen kumimoottorilennokkispesialistin Dieter Siebenmannin suunnittelema F1M-luokan sisälennokki. F1M puolestaan on aloittelijoille tarkoitettu lennokkiluokka, joka on yleistynyt hyvää vauhtia myös meillä Suomessa. Tapio Linkosalon kääntämien ohjeiden avulla jokainen voi rakentaa oman Mustikan.

Muita aiheita

Nukkekodit:
Nukkekodin matkalaukku

Nukkekodin asukkaat matkustelevat ja käyvät sukulaisten luona aika ajoin. Silloin on käyttöä matkalaukulle. Laukku valmistetaan tyhjän tulitikkuaskin ympärille. Kati Kainulainen neuvoo ja opastaa.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 7/10, ilmestyy 2010-11-26.
Numerosta 7/10 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2010-11-16 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 5/10) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page