edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM1/11 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 1/11 sisällyshakemisto

31. vuosikerta.
PM 1/11 table of contents


Pienoismallit

p111_sto.jpg

IL2 Stormovik suksilla
Hobby Bossin 1/32-malli

Hobby Boss ilmoitti edelliskeväänä Nürnbergin lelumessuilla julkaisevansa sarjan Stormovikkeja. Näin kuuma malliuutuus piti toki rakentaa heti alta pois, joten malttamattomana ja malliin tykästyneenä Jari Miettinen iski ensiksi julkaistun suksikoneen kimppuun. Mallin plussat ja puutteet käydään Jan Vihosen kanssa kattavasti lävitse.

Zis-3
Neuvostoliiton kevyt kenttäkanuuna 1/35

Miniartin rakennussarjan yhdestä Neuvostoliiton tärkeimmästä pst-tykistä, 76,2 mm pushka obr. 1942 g./Zis-3, on saanut Tomi Kovasen innostumaan vähemmän liikkuvista ja panssaroiduista vihanpitovälineistä. Mukana myös kuvia aidosta aseesta Hämeenlinnan tykistömuseosta.

Admiral Graf Spee 1/700
Revellin malli panzerschiffestä

Saksalainen Graf Spee on epäilemättä yksi toisen maailmansodan kuuluisimmista sotalaivoista. Lyhyen uran ja äkillisen lopun kokeneesta laivasta on olemassa useampi rakennussarja eri mittakaavoissa, joista Jari Kotisaaren rakennuspöydälle on päätynyt Revellin 1/700-mittakaavainen malli.

Nordic Challenge 2010
Uusi mallailutapahtuma

Uusi pienoismallitapahtuma ei ole suomalaisessa mittakaavassa tavallinen tilanne. Hämeenlinnassa näin oli kuitenkin päässyt tapahtumaan Nordic Challengen saavuttua punatiilisen linnan suojaan marraskuun lopulla. Pienoismalli oli myös paikalla raportoimassa tapahtumasta.

p111_nur.jpg

Nürnberg 2011
Kansainväliset lelumessut

Nürnbergissa pidetyt lelumessut olivat historian 62:set ja ensimmäiset maailmantalouden julistetun elpymisen jälkeen. Jari B. Miettinen ja muut avustajat jakavat ajatuksensa sekä kuvansa siitä miten tämä näkyi messujen tarjonnassa että uutuuksissa.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p111_lme.jpg

Länsimetro pienoismallina
N-skaalan rata tulevasta länsimetrosta

Pienoisrautatiet ovat suhteellisen harvinainen harrastus Suomessa. Vielä harvinaisempaa on nähdä maassamme pienoisrautatie yrityskäytössä. Ja vielä harvinaisempaa on että esikuvana on ollut metrorata! N Club Finland on kuitenkin toteuttanut tulevan Länsimetron jo etukäteen pienoisrautatienä, josta kertoo Tapani Tuominen.

RC-autot

p111_car.jpg

The Juttu About The Car
Osa 1/3 uudesta polttiskrossarista

Pieni ja vähäväkinen, mutta syrjäinen maamme ei ole erityisen hyvin tunnettu RC-harrastusvälinetuotannostaan. Mutta tähän suomalaisten D-vitamiinin tarpeeseen verrattavaan puutostilaan on nyt ihan selvästi tulossa muutos, ehkä jopa suuri! Joseph Quagraine on päättänyt valloittaa 1/8-polttiscrossareiden maailman.

Lennokit

p111_ces.jpg

1/24 Herr Cessna 180 Skaalalennokki
Minium-lennokin tekniikka balsakoneessa

Mitä tapahtuu kun yhdistetään Kyoshon pieni Minium Cessna 210 -radiolennokki ja kumimoottorilennokkin rakennussarja? Ilkka Klemetti päätti hyödyntää Miniumin tekniikan itserakennetussa pikkulennokissa. Tyylilleen uskollisena Ilkka käy lennokin rakentamisen läpi tavalla, joka tarjoaa kaikille jotakin.

p111_ela.jpg

Boomerang Elan -RC-jetti Osa 2/2
Ensimmäinen lento ja säädöt

Tuomas Pietinen jatkaa artikkelisarjansa toisessa osassa Boomerang Elan -lennokin läpikäyntiä. Luvassa on suihkulennokin loppukokoonpano ja asetuksien hakeminen ennen kuin malli on valmis nousemaan taivaan sineen.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Seinähylly ja säilytyspurkki 1/12

Nukkekodin seinähyllyn voi valmistaa pahvista, ohuesta vanerista tai balsapuusta, joka on erinomainen materiaali nukkekodin kalusteisiin. Kati Kainulainen kertoo myös kuinka tyhjästä kardemummaputkilosta saa valmistetuksi säilytyspurkin.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 2/11, ilmestyy 2011-04-08.
Numerosta 2/11 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2011-03-29 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 7/10) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page