edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM2/11 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 2/11 sisällyshakemisto

31. vuosikerta.
PM 2/11 table of contents


Pienoismallit

p112_cau.jpg

Caudron CR.714
Azurin 1/32 Suomi-malli

Caudron CR.714 jäi Suomessa kummajaiseksi, jonka ura alkoi kunnianhimoisesti ja loppui tylysti. Tshekkiläis-ranskalaisen Azurin rakennussarja edustaa isoon mittakaavaan tehtyä suomalaisaihetta suoraan laatikosta, joten Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen ovat käärineet hihansa ylös nähdäkseen minkälaisesta sarjasta on kyse.

Tampereen pienoismallipäivä 2011
Sampolassa pidetty pienoismallinäyttely

Lauantaina 5.3.2011 vietettiin jo perinteeksi muodostunutta Tampereen pienoismallipäivää Sampolan koululla. Lyhyen raportin tuloksineen paikan päältä toimitti lehden avustaja Tomi Kovanen. Petri Mustalahti hoiti kuvaamisen.

Japanin tilanne
Katastrofin vaikutukset harrastamiseen

Japanin katastrofi on ensisijaisesti suuri inhimillinen kärsimys, jonka vaikutukset tuntuvat vielä pitkään. Matti Valli-Jaakolan jutussa Pienoismalli-lehti tutustuu tapahtumaan vaikutuksiin nyt, ja myös seuraamuksiin, joita se voi mahdollisesti aiheuttaa.

p112_vs.jpg

Venäjän sisällissodan panssarivaunut
Pienen mittakaavan katsaus

Venäjän sisällissota on historiallisesta merkityksestään huolimatta jäänyt pienemmälle huomiolle kuin sitä edeltänyt vallankumous. Samoin on käynyt noissa sodissa käytetyille erilaisille tankeille, joita päätyi kaikkien osapuolien käsiin. Mika Vuolle tutustuttaa lukijat aiheen historiaan sekä pienen mittakaavan rakennussarjoihin.

Villin lännen Winchester '73
Pyron 1:1-malli klassisesta aseesta

Intiaaneilla on jouset ja lehmipojilla Winchesterit, tämän totuuden nimeen vannoisi Mustanaamiokin. Toimituksen Tex Willereille itseilmaisun välineeksi muodostui Pyron rakennussarja. Laivamalleistaan paremmin tunnettu Jari Kotisaari on Jukka Kotisaaren ja Antti Oravan kanssa tehnyt jutun nyt jo tuotannosta poistuneesta sarjasta.

p112_nur.jpg

Nürnberg 2011 -kuvaraportaasi

Nürnbergin messut olivat ja menivät. Nyt on hyvä palata kuvaraportin muodossa niihin uutuksiin, jotka jäivät aiemmin lehdessä ilman huomiota. Linssin takana ovat häärinet edellisestäkin numerosta tutut Jari B. Miettinen ja Erkki Valli-Jaakola.

Paluu rakkaan harrastuksen pariin
Glamorous Glen III

Petri Pelkonen kertoo kokemuksistaan löydettyään nuoruutensa harrastuksen uudestaan. Edessä on savotta hoidettavaksi ja taidot löydettäväksi, ennen kuin Mustang P-51 on valmis.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p112_d12.jpg

Saksalainen pienoisrautatie
Osa 12

Kari Niemelä jatkaa saksalaisratansa rakentamista. Kiskojen tie vie tällä kertaa raiteenvaihtopaikan linjaraiteelta pääaseman tavararatapihalle. Läpi käydään niin vaihteiden sähköliitosten juottaminen kuin myös turvavaihteen tarkoitus.

RC-autot

p112_tc2.jpg

The Car, osa 2/3:
The Kasaus

Auton rakentaminen ei ala siitä, että ruvetaan ruuvaamaan osia toisiinsa. Ei. Se lähtee siitä, että ensin kerätään kasaan tarvittavat työkalut ja puuttuvat lisävarusteet ja materiaalit. Ola Pedersen opastaa kädestä pitäen suomalaisen polttiskrossarin The Carin rakentamisen. Lue ja opi vuosikymmenien kokemuksesta!

Lennokit

p112_aew.jpg

Nostalgia on in. Osa 1/4
Aarne Ellilän MM-Wake

60 vuotta sitten Jämin taivaalla käytiin kisa Wakefieldin maailmanmestaruudesta. Suomen toiveet lepäsivät Aarne Ellilässä, miehessä joka oli valloittanut palkintokorokkeen korkeimman huipun kahtena edellisenä vuonna. Tämä on Aarnen ja hänen lennokkinsa tarina. Jukka Rantasen artikkelisarjan ensimmäisessä osassa käydään läpi Ellilän koneiden historia.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Kerrosvati ja muffinsi 1/12

Kati Kainulainen keskittyy tällä kertaa nukkekodin kahvikekkereihin, joissa pitää olla tarjottavaa ystäville - eli siis muffinseja. Uunituoreet leivokset nukkekodin emäntä taas tarjoaa itse askarreltavasta kerrosvadista.

Kotikoneistaja - osa 12
Porraslevy pulteille

Kotikoneistajan tämänkertainen osa tarjoaa koottuja meriselityksiä ja yksinkertaisen jyrsintyön sekä kierteiden tekoa. Jouni Pirttimäki on palannut lehden sivuille kertoakseen kuinka tehdään porraslevy pulteille.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 3/11, ilmestyy 2011-05-27.
Numerosta 3/11 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2011-05-17 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 1/11) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page