edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM3/11 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 3/11 sisällyshakemisto

31. vuosikerta.
PM 3/11 table of contents


Pienoismallit

p113_ar.jpg

Arado Ar 196A
Revellin 1/32-malli vesitasosta

Arado Ar 196 palveli Saksan kaikilla meririntamilla: Itä- ja Pohjanmerellä, Atlantilla, Tyynellä ja Intian valtamerellä, Välimerellä sekä Mustallamerellä. Revell on nyt julkaissut tästä tärkeästä koneesta rakennussarjan mittakaavaaan 1/32. Jari B. Miettisen mallin lisäksi Vihonen ja Merensilta ovat kirjoittaneet koneen historiasta.

Daimler 1915
Keisarillisen Saksan panssariauto

Elokuussa 1914 alkoi suuri sota. Pian Sota lännessä pysähtyi kuitenkin juoksuhautoihin, jotka jatkuivat mereltä Alpeille. Idässä edessä oli kuitenkin vain loputtomat arot, jossa panssariautot menestyivät. Mika Vuolle kertoo Keisarillisen Saksan panssariautojen historiasta ja rakentaa yhden koemalleista!

Sd.Kfz.232
Tamiyan /35-malli panssariautosta

Ja sitten malli seuraavan ison sodan panssariautosta. Sd.Kfz.232 oli Saksan armeijan väsymätön työhevonen Ranskasta Afrikkaan ja Venäjälle. Tiedustelukäytössä toiminut panssariauto rakentuu nyt Tamiyan vanhasta, mutta edelleen pätevästä sarjasta Deutsche Afrikakorpsin ajoneuvoksi. Rakentajana toimii tietenkin Tomi Kovanen.

p113_bsg.jpg

Battlestar Galactica
Tv-sarjan nimikko alus pienoismallina

Battlestar Galactica on kulkenut pitkän tien 70-luvun kevyemmästä scifistä 2000-luvun vakavaksi ja synkäksi draamaksi. Ulkoasu on muuttunut noista päivistä maltillisesti, mutta onko Moebius Modelsin rakennussarja tätä päivää vai menneisyyttä? Kokemuksiaan jakaa Jesse Miettinen.

Porsche Cayman S
Aloittelijan malli

Tällä kertaa aloittelijan malli -artikelisarjassa rakennetaan automalli, tarkemmin sanottuna Porsche Cayman S. Matti Valli-Jaakolan tehtävänä on ottaa selvää Fujimin rakennussarjan sopivuudesta aloittelijalle ja saada aikaiseksi mahdollisimman hieno malli suoraan laatikosta.

p113_pvk.jpg

Model Expo 2011
Jättiraportti harrastemessuilta

Tuli huhtikuu, aurinko, lämmin sää ja niin koitti myös Model Expo. Kaiken mallailun ja rc-harrastuksen kattava tapahtuma valloitti messukeskuksen kolmoshallin. Myös Pienoismalli oli paikan päällä tuodakseen teille parhaat palat 10-sivuisen jättiraportin muodossa.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p113_db.jpg

Saksalainen pienoisrautatie
Ratapihan kiskotuksen esittely

Saksalaiseen esikuvaan perustuvan pienoisrautatien rakentaminen on edennyt pääaseman henkilöratapihan kiskotukseen. Nyt Kari Niemelä tutustuttaa lukijan kuvien ja raidekaavion muodossa kiskotettuun ratapihaan.

RC-autot

p113_tc3.jpg

The Car, osa 3/3: The Viimeistely
The Carin viimeistely ja sisäänajo

RC-kilpa-auton rakentamisesta 90% vie 90% sen rakentamiseen varatusta ajasta. Loput 10% vievät toiset 90% ajasta. Eli kilpa-auton viimeistely vie aikaa, ja se on myös erittäin tärkeä työvaihe auton käyttö- ja kisakelpoisuuden kannalta. Ola Pedersen rakentaa The Carin kisavalmiiksi, maalaa korin ja ajaa uuden moottorin sisään.

Lennokit

p113_ew2.jpg

Nostalgia on in, osa 2/4
Ellilän MM-Wakejen rakennusta

Vuosien 1949 ja 1950 MM-Waket alkavat olla tuotantovaiheen loppusuoralla. Ihan koelentovaiheeseen Jukka Rantanen ei vielä tämän jutun aikataulussa pääse, mutta alkukesään mennessä lennokkien pitäisi olla valmiina.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Nukkekodin tauluja

Nukkekodin emäntä sisustaa kotinsa romanttisilla kukka-aiheisilla tauluilla. Kati Kainulainen opastaa kuinka pahvista ja kuvista syntyy tauluja.

Kotikoneistaja, osa 13
Kierretapin pitimet

Kotikoneistajan alkeiskurssin osassa 3, (Pienoismallilehti 2/08) valmistettiin kierrevääntiö, jolla helpotetaan kierteitten tekoa. Nyt Jouni Pirttimäki pysyy samalla kanavalla ja valmistaa kierretapin pitimen.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 5/11, ilmestyy 2011-08-19.
Numerosta 5/11 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2011-08-09 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 2/11) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page