edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM5/11 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 5/11 sisällyshakemisto

31. vuosikerta.
PM 5/11 table of contents


Pienoismallit

p115_pz4.jpg

Tuntematon Sotilas Ps 221-14
Suomalainen PZ.IV. ausf. J

Panzer IV oli toisen maailmansodan jälkeen osa suomalaisten panssarijoukkojen selkärankaa. Vaunujen ulkoasu vaihteli saksalaisesta keltaisesta aina kimmokenttävihreään lisälaatikoilla, hakaristien vaihtuessa kokardeihin. Jari Hemilän käsissä Dragonin sarjasta syntyy sodan jälkeisten vuosien nelonen: Ps 221-14.

Taistelulaiva Tirpitz
Revellin sarjasta mittakaavassa 1/350

Tirpitz on yksi toisen maailmansodan ikoneista. Nopeana, kestävänä ja tulivoimaisena sen oli tarkoitus kylvää tuhoa Atlantin tummilla vesillä. Tirpitzin kohtalo oli kuitenkin Jäämerellä ja Norjassa, jossa saksalaiset kävivät sotaa liittoutuneiden meri- ja ilmavoimia vastaan. Jari Kotisaari rakentaa Revellin sarjasta mallin mittakaavassa 1/350.

p115_ts.jpg

Tomb Stalker
Forge Worldin lisäys Necron-armeijaan

Forge Worldin kohtuullisen tuoreeseen tuotantoon kuuluva Tomb Stalker on uusin vahvistus Warhammer 40k Necron-armeijalle. Oman erikoisuutensa Jesse Miettisen Stalkeriin tuo prismaattistenvärien käyttö.

BT-42
Tamiyan Suomi-uutuus mittakaavassa 1/35.

Japanilaisen Tamiyan mittaustiimin taannoisen Suomen vierailun hedelmistä on saatu nauttia aiemmin ilmestyneen Sturmin muodossa. Suoritettujen mittausten ja kuvausten järjestyksessään toinen tulos eli BT-42 on nyt saatavana 1/35-mittakaavassa. Jari Miettinen antaa esimakua uudesta mallista.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p115_drc.jpg

Rataesittely:
Dagmar Railway Company

Dagmar Railway Company on Ingemar Forsbergin pienoisrautatien nimi. Pientä saksalaista ratapihaa esittävä rata osoittaa kuinka paljon pieneen tilaan on mahdollista rakentaa, kunhan vain jokainen yksityiskohta on harkittu ja kokonaisuus huolella suunniteltu.

Laivamallit

p115_end.jpg

Endeavour
Maailmanympäripurjehtija mallina

Endeavourilla ei ole linjalaivan kokoa eikä tulivoimaa, eikä myöskään kaleerin sulavia muotoja. Vaatimattomista lähtökohdista syntyi kuitenkin kuuluisa alus, joka muistetaan maailman kiertämisestä. Artesania Latinan sarjan taso onkin suurennuslasin alla Jorma Tuomi-Nikulan käsissä.

RC-autot

p115_sb.jpg

Starttiboksin viritys
Team Orion Pro Starter Box

Starttiboksi on ehdottoman tärkeä varikkovaruste polttiskilpurille. Käsistartterillakin voi tosin yritellä auto käynnistää, mutta kyllä se on lähinnä masokistien hommaa, jossa tulee äkkiä äitiä ikävä. Ola Pedersen opastaa muokkaamaan starttiboksin kestämään käyttöä.

Lennokit

Tuokiokuvia Jämi Fly In 2011:sta

Jämi Fly Innissä oli mahdollisuus nähdä aitojen lentokoneiden lisäksi lennokkeja. Pidettiinpä launtaina myös pienoismallikisat. Tapahtuman kunniaksi olemme ikuistaneet paperille mm. maailmankuulun Ali Machinskyn lennätystä.

Nostalgia on in
Jorma Ellilän Waket lentävät, Osa 3/4

Jukka Rantanen jatkaa Jorma Ellilän kumimoottorilennokeista kertovaa sarjaa. Edellisessä numerossa MM-Waket olivat viittä vaille valmiita. Edessä on vielä viimeiset päällystykset ja säädöt ennen valmistumista. Lopulta koneet palaavat henkiseen kotiinsa - Jämin taivaalle.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Nukkekodin kasvio

Nukkekodissa asuu pieni kasviharrastaja, joka tallettaa keräämänsä kasvit kasvioon eli herbaarioon. Koeta siis löytää luonnosta kukkia ja lehtiä, jotka käyvät mittasuhteeltaan nukkekotiin. Näin voit Kati Kainulaisen ohjeita seuraten lisätä herbaarion omaan nukkekotiisi.

Levyarvostelu:
AFV acrylic techniques

Erilaisista maaleistaan paremmin tunnettu Vallejo on julkaissut yhteistyössä Mig Jimenezin kanssa dvd:n, joka opastaa käyttämään akryylipohjaisia tuotteita panssariaiheiden mallailussa. Onko kyseessä arvokasta tietoa jakava filmi vai Vallejon mainostusta? Matti Valli-Jaakola ottaa asiasta selvää.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 6/11, ilmestyy 2011-10-07.
Numerosta 6/11 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2011-09-27 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 3/11) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page