edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM6/11 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 6/11 sisällyshakemisto

31. vuosikerta.
PM 6/11 table of contents


Pienoismallit

p116_ff3.jpg

Friedrichshafen FF 33 E
Suomen ilmavoimien vesitaso

Friedrichshafen FF 33 E kuului aivan ensimmäisiin konetyyppeihin, joita Suomen vastaperustetut ilmavoimat saivat käyttöönsä vuonna 1918. Techmod on julkaissut tästä merkittävästä konetyypistä injektiovalusarjan mittakaavassa 1/48, jonka rakentaa "lentävien kangaspuiden" asiantuntija Mikko Saarela.

p116_ims.jpg

IDF Monster
Ruosteisen shermannin totetuttaminen

Kuusikymmenluvulla Israelin armeija päätti alkaa kouluttaa vaunumiehistöjään ajattamalla näitä ampuma-alueilla vanhoilla sodanaikaisilla Shermaneilla. Jari Hemilän rakennusprojekti alkoi Tascan tuiki tavallisesta M4-sarjasta, josta syntyi panssaroitu hirviö. Lue Jarin tekniikoista kuluneen ruostepinnan toteuttamiseksi.

p116_ak.jpg

Automallien keräily, kasvava harrastus
Keräilyn historia ja nykypäivä

Autojen pienoismallien keräily on kasvanut valtavasti viimeisen 40 vuoden aikana. Hans Nordström kertoo mistä harrastus sai alkunsa ja mihin se on suunnanut sen jälkeen. Jos haluat tietää perusteet autojen keräilemisen historiasta, lue tämä juttu!

p116_e11.jpg

Euro Militaire 2011
Kuvaraportti Keyestonesta

26:nnen kerran järjestetyt Euromilitaire -kisat keräsivät huippumalleja Folkestonen kaupunkiin. Lyhyen kuvaraportin tapahtuman tarjonnasta ovat ikuistaneet Emilia ja Tomi Kovanen.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p116_lox.jpg

Rataesittelyvuorossa LOXX
Berliiniläinen pienoisrautatiemaailma

LOXX on Berliinissä toimiva yleisölle avoin pienoisrautatiemaailma. Pienoismalli-lehti kävi paikanpäällä tutustumassa maailman kolmanneksi suurimpaan pienoisrautatiehen. Kari Niemelä kertoo kuvin ja sanoin kaiken olennaisen tästä rautatieharrastajan unelmasta.

RC-autot

p116_bj.jpg

Toyota BJ40 Rock Crawler
Omatekoinen maastoetenijä

Talvi on crawling-harrastajille hiljaista aikaa. Niinpä ajopoltetta on purettava johonkin, vaikkapa uuden kalliokiipeilyauton rakentamiseen, kuten teki Tomi Ylkänen. Lue mitä syntyy neliöputkista, korista ja akseleista, kun tavoitteena on tehdä juuri se itselleen sopiva auto.

Lennokit

Quadkopteri- projekti, Osa 1
Rakentaminen puuvalmiiksi + servojohdot

Mikä ihmeen Quadkopteri? Tähän vastaa kysymykseen vastaa Jouni Hirvenkivi, jonka artikkelisarjassa rakennetaan oma "nelikopteri". Tässä osassa käydään lävitse quadkopterin rungon rakenne ja lisäksi Jouni kertoo, kuinka teet itse servon jatkojohdot!

p116_ew4.jpg

Nostalgia on in, Osa 4/4
Aarne Ellilän ensimmäinen mestaruus

Jukka Rantanen kertoo sarjan neljännessä osassa Ellilän ensimmäisestä maailmanmestaruudesta. Aikalaiskuvat kertovat kisan kulusta Englannin vihreillä nummilla, kun teksti kuljettaa lukijaa kohti kisan jännittävä loppunäytöstä.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Nukkekodin oviverho

Nukkekodin oviaukkoon ei aina tarvitse asentaa ovea. Oven paikalle käy hyvin myös helmistä askarreltu verho. Kati Kainulainen opastaa taas kerran kuinka nukkekotiin voi lisätä kiinnostavan sekä toimivan yksityiskohdan.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 7/11, ilmestyy 2011-11-25.
Numerosta 7/11 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2011-11-15 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 5/11) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page