edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM7/11 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 7/11 sisällyshakemisto

31. vuosikerta.
PM 7/11 table of contents


Pienoismallit

p117_ob.jpg

Afrikan tähti
-helppo konversio tutuista aiheista

Yhdistämällä kaksi erilaista sarjaa on joskus mahdollista luoda helposti jotain uutta. Näin Jari Hemilän käsissä syntyykin Deutches Afrikakorpsin liikkuva ilmatorjuntatykki. Erityisen huomion saa kauhtuneen suojamaalauksen toteutus hiuslakkaa käyttämällä.

Lahden pienoismallinäyttely 2011
Automallit Lahdessa

Lokakuun alussa pidetty Lahden pienoismallinäyttely esitteli taas kerran suomalaisen automallailun tasoa. Paikalla oli sulassa sovussa niin uusia tuningkinnereitä, kisapelejä kuin myös fiftarihenkistä customeita. Näyttelyn parhaimmistoa esittelee Juha Airio.

p117_p51.jpg

P-51D Mustang "Passion Wagon"
Tamiyan uutuus 1/32-mittakaavassa

Yksi toisen maailmansodan tunnetuimmista lentokoneista on aina vanginnut rakentajien ja mallivalmistajien huomion. P-51 aloitti palvelusuransa vielä raakileena, mutta koki myöhemmin muutoksen todelliseksi ykkösratsuksi. Nyt Tamiya yrittää tehdä saman 1/32-mittakaavassa ja nousta mallillaan kilpaijoiden yläpuolelle. Rakenatajana Jari B. Miettinen.

Bell X-1
Eduardin mallin ennätykoneesta

Bell X-1 on epäilemättä maailman kuuluisimpia lentokoneita. Kone suunniteltiin nimenomaisesti äänen nopeuden ylittämistä varten ja alkuperäinen nimi koneelle olikin X-S-1. Nimi tuli sanoista Experimental (X) Supersonic (S). Pian koneen nimeksi vakiintui kuitenkin X-1, jolla kone nykyäänkin parhaiten tunnetaan. Rakentajana Harri Huopainen.

p117_e11.jpg

Euro Militaire
Vuoden 2011 näyttelyn kuvia

Viime numerossa alkanut kuvaraportti Euro Militairesta jatkuu. Kuvat Emilia ja Tomi Kovanen.

p117_fc.jpg

1965 Ford Cortina
Osa 1

Aina välillä syntyy autoja, jotka onnistuvat nousemaan mekaanisten osiensa summaa suuremmaksi kokonaisuudeksi. Myös Ford Cortina on laskettavissa tähän joukkoon, oli kyse sitten tavallisesta kulkuneuvosta tai Lotuksen menopelistä. Mallarille vaihtoehdot ovat kuitenkin vähissä, jos haluaa rakentaa tavallisen Cortinan. Rakentajana Juha Airio.

The Last Stand
Death Korps of Krieg -vinjetti

Kolme Death Korps of Krieg -sotajoukon johtajaa seisoo perääntymättä Kaaoksen joukkojen vyöryessä Vranksin puolustuslinjojen yli. Jesse Miettisen maalaustaidot pääsevät esille tässä WH40-vinjetissä.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

Suomalaisia moottorivetureita 30-luvulta
Lokomo-Bjuström H0-mittakaavassa

Moottorivetureiden historia alkoi Suomessa 1930-luvulla. Pienikokoinen moottoriveturi on aina haastava malli, mutta Lokomo-Bjurström on yksi selkeimmistä. Petri Sallinen selostaa kuinka syövytesarjasta syntyy pala suomalaista rautatiehistoriaa.

Lennokit

Quadkopteri- projekti
Osa 2

Tässä osassa jatketaan Quadkopterin rakentamista tekniikan asentamisella. Samalla Jouni Hirvenkivi sivuaa moottori/potkuri -yhdistelmän staattisen vedon mittaamista.

Ellilän MM-kisat Jämillä
Osa 5/4!

Suomi sai järjestettäväkseen vuoden 1950 Wakefield-kilpailun. Ilmailuliitto otti tehtävän vastaan kunnia-asiana, vaikka se tiesikin melkoisia varainhankintaongelmia ja paljon töitä. Oman osansa kisojen onnistumisesta kantoi myös Aarne Ellilä, joka kilpailisi hallitsevana mestarina kotiyleisön edessä.

p117_kt.jpg

Lennokkikurssi Kansallisteatterissa
Ensimmäinen kosketus lennokkeihin

Teatteria ja lennokkeja ei ihan ensimmäiseksi tule liitetyksi toisiinsa, mutta nyt sekin on tehty; teatteri ja lennokit ovat kohdanneet. Ohjaaja Jukka Rantanen paljastaa mitä esiripun takana tapahtui.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Nukkekodin pieni puuhella

Nukkekodin emäntä keittää tällä puuhellalla perheelleen maittavaa ruokaa päivittäin. Kati Kainulainen opettaa, kuinka helppoa on valmistaa puuhella itse. Materiaalina käytetään balsaa.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 1/12, ilmestyy 2012-02-17.
Numerosta 1/12 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2012-02-07 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 6/11) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page