edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM1/12 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 1/12 sisällyshakemisto

32. vuosikerta.
PM 1/12 table of contents


Pienoismallit

p121_rhe.jpg

Revell He 111 P-1
1/32-mittakaavan saksalaispommari

Kyllä kiitos, isoa on saatava! Ja isoahan on saatavilla, kun Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen käyvät Revellin uutuuden Heinkel He 111 kimppuun mittakaavassa 1/32! Lue miten tämä klassinen pommittaja on toteutettu muovimallina ja vastaako se esikuvaansa.

1965 Ford Cortina Deluxe
Osa 2: Maalaus, sisusta ja kokoaminen

Projektin edellisessä osassa Juha Airio muisteli menneitä liittyen Ford Cortinan ensimmäiseen sukupolveen ja aloitti tämän aikoinaan hyvin yleisen perheauton 1:24-rakennusprojektin. Nyt edessä on mallin saattaminen valmiiksi viimeistelemällä kori, sisusta ja moottoritila.

2011 Nordic Challenge
Talvikauden mallikisailua Hämeenlinnassa

Talvikauden merkittävimmäksi mallailutapahtumaksi vakiintuva Nordic Challenge pidettiin taas Hämeenlinnassa. Paikalla raportoimassa oli myös Pienoismallin väsymätön toimittaja, joka ikuisti tapahtuman kuvin sekä sanoin.

p121_evd.jpg

Elspeth von Draken, ensimmäinen osa:
Forge Worldin Karmiinilohikäärme

Games Workshopin Warhammer-maailma tuottaa tasaiseen tahtiin uutta lähdemateriaalia ja figuureja harrastajille. Näistä lähtökohdista GW:n tytäryhtiö Forge World onkin tuonut markkinoille hartsisen sarjan Elspeth von Drakenista. Suurin huomio kiinnittyy kuitenkin väistämättä ratsuun, jonka maalausta tämä osa käsittelee.

p121_nš.jpg

Nürnbergin messut 2012
Maailman suurimmat lelumessut

Vuotuiset ja maailman isoimmat lelumessut pidettiin jälleen helmikuun alussa Nürnbergissa. Tapahtuman antia lähti selvittämään Jari B. Miettinen, jonka ajatuksiin kinkereiden sisällöstä ja uutuuksista pääsemme tutustumaan heti tuoreeltaan.

p121_mkt.jpg

Maataistelulaivat
Mark I:stä Mark IV:seen

Syyskuun 15. päivänä vuonna 1916 Sommen aamusumusta jyristeli esiin saksalaisten kauhuksi mahtavan kokoisia, tulta syökseviä teräshirviöitä. Melkein sata vuotta myöhemmin Mika Vuolle kertoo ensimmäisten tankkien historiasta sekä siitä, millaisia malleja noista vihanpitovälineistä on olemassa mittakaavoissa 1/72-1/76.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p121_nk.jpg

Nochin adventtikalenteri
- Der Adventskalender fur Modellbahner

Jukka Rantanen tutustuu rautatieharrastajien H0-koon adventtikalenteriin. Millainen Nochin kalenteri on ja mitä siitä löytyy, ja mitä sen sisällöstä saa aikaiseksi, ovat kysyksiä joihin etsitään vastauksia.

Lennokit

p121_qk3.jpg

Quadkopteri- projekti, osa 3
Lennättäminen ja korjaukset

Artikkelisarjassa on edessä quadkopterin ensilento ja trimmaus. Ennen lentoa Jouni Hirvenkivi kokeilee myös simulaattorin käyttöä lennättämisen opetteluun.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Nukkekodin korsetti

Nukkekodin emännän pikkuruinen miniatyyri-korsetti valmistuu pitsistä ja satiininauhasta. Kati Kainulainen näyttää miten materiaaleista pääsee lopputulokseen.

Kotikoneistaja, osa 14:
Viilaustuki

Sorvi on laite, jolla tehdään pyöreitä kappaleita. Monesti tarvitaan kuitenkin kappaleita, joissa pinnat ovat myös tasoja ja tätä varten on viilaustuki. Jouni Pirttimäki näyttää miten tehdään yksinkertainen apulaite, jonka avulla tavallisesta sorvista saa enemmän irti.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 2/12, ilmestyy 2012-04-05.
Numerosta 2/12 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2012-03-26 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 7/11) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page