edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM2/12 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 2/12 sisällyshakemisto

32. vuosikerta.
PM 2/12 table of contents


Pienoismallit

Eduard MiG-21bis 1/48
Suomalainen MiG-21bis

MiG-21 tuli tunnetuksi itäblokin ilmapuolustuksen selkärankana, jolla lennettiin Siperiasta Saharaan. Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen selostavat minkälaisia otteita Eduardin malli vaatii. Mukana kattava määrä lähdekuvia mallareiden iloksi!

p122_evd.jpg

Elspeth von Draken
Jälkimmäinen osa: Elspeth

Viime numerossa alkoi Forge Worldin suurehkon figuurikokonaisuuden työstäminen. Jesse Miettinen käsitteli Elspeth von Draken -figuurin alustan ja lohikäärmeen maalausta. Nyt vuorossa ovat ratsastaja ja hänen satulansa.

p122_fh0.jpg

Einfamilienhaus mit fachwerk
Talo aloittelevalle mallinrakentajalle

H0-talot tunnetaan parhaiten junaratojen rekvisiittana. Suomen ulkopuolella "arkitehtuuristen" mallien harrastaminen on kuitenkin isompi juttu kuin pelkkä dioraaman taustana toimiminen. Japanista Saksaan mallarit kasaavat kaikkea shoguneiden linnoituksista aina naapurin Wernerin kiskaan.

Revellin U-99 mittakaavassa 1/125
Otto Kretschmerin sukellusvene

Yksi vaihtoehto omaksi U-veneen pienoismalliksi on Revellin VIIB mittakaavassa 1/125. Kestääkö vuosikymmeniä sitten markkinoille tuotu malli vertailun valmistajan uudempien 1:144 sukellusveneiden kanssa? Juhani Siipola hoitaa selvitystyön, ja paneutuu myös sukellusveneiden maalaukseen sekä säistämiseen.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p122_db.jpg

1/87 Saksalainen pienoisrautatie
osa 14: Ruostetta kiskoihin

Kari Niemelän saksalainen pienoisrautatie on edennyt siihen vaiheeseen, että sarjan edellisen artikkelin PM 3-4/2011 kuvissa ja piirroksissa esitetyt raiteet on kaikki sähköistetty ja koeajettu. Nyt on vuorossa radan ulkonäön kannalta tärkeä työvaihe; kiskojen säistäminen.

Lennokit

p122_262.jpg

Me-262 -puhallinlennokki
osa 1

Sähkölennokkien suosiolle ei näytä olevan mitään rajoja. Valikoimat ovat laajemmat kuin koskaan aikaisemmin, mutta entä jos halajaa sitä omaa otetta? Tämä on tarina GWS:n tuiki tavallisesta Me-262:sta ja sen kokemasta muutoksesta. Rakentamisesta vastaa Timo Åman.

Muita aiheita

Kirjoja tonnistosodasta
ja sukellusveneistä

Viime vuosina on julkaistu käännöksinä useita saksalaisten sukellusveneiden taisteluista kertovia muistelmateoksia. Yhteisenä tekijänä useista kirjoista heijastuu Saksan sukellusvenelaivaston kärsimät raskaat tappiot. Juhani Siipola kertoo aihepiirin tärkeimmistä teoksista.

Kotikoneistaja
osa 15: Välipala

Pitkän projektin lomassa on välillä terapeuttista tehdä jotakin, joka valmistuu parissa tunnissa. Tällä kertaa hyppäämme hetkeksi sorvin ääreen tehdäksemme oikaisulaakerin. Tekijänä Jouni Pirttimäki.

p122_nk.jpg

Nukkekoti:
Nukkekodin housut ja nahkavyö

Nukkekodin vaatesarja saa jatkoa. Nyt Kati Kainulainen valmistaa pikkuiset suorat housut sekä aidon nahkavyön mittakaavassa 1:12. Mukana leikkauskaavio.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 3/12, ilmestyy 2012-05-25.
Numerosta 3/12 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2012-05-15 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 1/12) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page