edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM6/12 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 6/12 sisällyshakemisto

32. vuosikerta.
PM 6/12 table of contents


Pienoismallit

p126_w29.jpg

Hansa-Brandenburg W.29, Osa 2
Wingnut Wingsin 1/32-malli valmistuu

Wingnut Wingsin sarjasta koottava W.29 on nyt edennyt toiseen osaansa. Edessä on mallin kasaaminen, mutta ennen sitä pitää tutustua myös konetyypin historiaan.

Toimitus kokeilee:
Pastellit pienoismallien maalauksessa

Pastellit tunnetaan pienoismalleissa monesti erilaisina pölyn ja kuran jäljittelyssä käytettyinä materiaaleina. Pastellien käyttö mallien varsinaisessa maalaamisessa on kuitenkin vähemmän tunnettu tekniikka ja rajoittunut tähän mennessä hevosmalleihin. Matti Valli-Jaakola testasi pastelleja Dragonin Brummbäriin.

p126_lpn.jpg

Lahden pienoismallinäyttely

Lahden pienoismallinäyttelyssä oli taas mahdollista nähdä hieno kattaus automalleja. Tapahtuman alkuvuosista aihepiiri on kuitenkin hiljalleen laajentunut, eivätkä muutkaan mallailulajit jääneet seinäruusuiksi. Juha Airio kertoo kuvin ja sanoin Lahden malleista.

p126_em.jpg

Euro Militaire 2012

Folkestonessa, kanaalin rannalla sijaitsevassa Leas Cliff Hallissa järjestettiin syyskuisena viikonloppuna taasen figuuri- sekä kalustomallareiden suosima Euromilitaire 2012. Paikalla oli myös Tomi Kovanen keräämässä kattavaa kuvaraporttia!

USS Currituck, Osa 2
Lentovenetukialus Revellin sarjasta

Edellisessä numerossa käytiin lävitse USS Currituckin historia. Nyt Jari Kotisaaren edessä on laivan rakentaminen Revellin tavallisuudesta poikkeavassa mittakaavassa olevasta sarjasta.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p126_jun.jpg

Siperia opettaa junamallariakin
Baikaljärven museorata

Kaukana Siperiassa Baikaljärven rannalla, keskellä jylhää luontoa, kulkee vähän tunnettu rata. Jorma Tuomi-Nikula kertoo ainutlaatuisesta matkasta siltojen ja tunnelien täplittämälle rautatiellä, jonka juuret ovat keisarillisen Venäjän ajoissa.

Veneet

p126_hs3.jpg

Höyrylaiva Suomi, Osa 3:
Sodan ja rauhan proomu Päijänteellä

Pienoismallin edellisessä numerossa rakennettiin malli Päijänteen ensimmäisestä höyrylaivasta. Se veti perässään proomuja, jotka oli tarkoitettu sotilaskuljetuksiin. Koska - onneksi - sotaa ei Päijänteelle tullutkaan, proomuilla kuskattiin elintarvikkeita ja hevosia rattaineen. Jorma Tuomi-Nikula kertoo kuinka alus löysi muotonsa.

RC-autot

Vintage Touring Racing
1/10-mittakaavan sähkötouringluokka

Retro ja vintage ovat tällä hetkellä kova juttu, mutta jostakin nekin alkoivat. JERZI kertoo omakohtaisista kokemuksistaan uuden kisaluokan synnyttämisessä. Samalla selviää mitä tarvitaan jos haluaa itse kilpailla VTR-luokassa.

p126_trl.jpg

The Rally Legends:
Lancia Stratos

Retrobuumi on iskenyt rc-autoiluun jo hyvän aikaa. Aivan aluksi olivat Kyoshon Pure-Tenit ja Tamiyan Minit, sitten sekalainen joukko korinvalmistajia ja jopa suomalainen Retro Racing. Nyt joukkoon on liittynyt Ital Trading The Rally Legends -sarjallaan. Matti Valli-Jaakola tutustui uutuuteen.

Lennokit

p126_jun.jpg

Junior
Kumimoottorilennokki sisälennätykseen

Syksyiset säät ovat usein kuin yhtä vesisadetta ja hillittömiä tuulia. Siinä vaiheessa viimeistään huomaa, miten säästä riippuvaista harrastuksemme on. Mutta ulkolennätykselle on olemassa ihan kivoja vaihtoehtoja. Tällä kertaa Jukka Rantanen tutustuu pieneen tsekkiläiseen kumimoottorilennokkiin, Junioriin.

Muita aiheita

Nukkekodin vaattet osa 5:
Hame mittakaavassa 1/12

Tällä kertaa Kati Kainulainen valmistaa vaatekappaleen naisväelle. Kainulainen näyttää miten ohuesta kankaasta syntyy hame. Mukana kaava kankaan leikkaamista varten.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 7/12, ilmestyy 2012-11-23.
Numerosta 7/12 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2012-11-13 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 5/12) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page