edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM7/12 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 7/12 sisällyshakemisto

32. vuosikerta.
PM 7/12 table of contents


Pienoismallit

p127_he.jpg

Revell 1/32 He-219 "Uhu"
-Saksalainen yöhävittäjä

Marraskuun alussa Suomessa tuli myyntiin, jo kesäksi ilmestyväksi ilmoitettu, 1/32-mittakaavan He-219. Saksan yksi kuuluisimmista yöhävittäjistä on tähän asti ollut ilman mallia kyseisessä kokoluokassa. Suuren uutuuden kimpussa on pyörinyt lehden uuttera tuotantokaksikko Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen.

p127_st.jpg

Scale Model World 2012
IPMS:n jättikisat Englannissa!

Vuosittain marraskuun alkupuolella Telfordissa Keski-Englannissa järjestetään kaksipäiväinen IPMS:n kilpailu. Scale Model World on kiistatta yksi maailman hienoimmista ja suurimmista pienoismallitapahtumista, ellei peräti se suurin ja kaunein. Paikan päällä ihastelemassa oli Jyrki Keto-Tokoi.

HobbyBoss 1/350 "Viktor III"
Project 671RMTK -sukellusvene

NATON koodinimen "Victor" saanut Projekti 671 oli tarkoitettu ahdistelemaan länsivaltojen ballistisia sukellusveneitä. Kesti kuitenkin miltei kaksi vuosikymmentä ennen kuin Victor oli valmis tähän tehtävään. Kestääkö HobbyBossilla yhtä kauan Viktor-mallinsa kanssa vai onko laatikossa valmis peli? Asiaa selvitti Matti Valli-Jaakola.

p127_ra.jpg

Alumiinipinta ja 1/24 Revell Audi R8
Toimitus testaa

Alumiinipinnan toteuttaminen on yksi mallailun Graalin maljoista. Metallin pintaa, heijastusta ja väriä on metsästetty niin alumiinifoliolla kuin myös hangattavilla jauheilla. Uusi mallailutekniikka lupaa kuitenkin tuoda hyvät metallipinnat kaikkien harrastajien ulottuville. Testaamassa on toimituksen Matti Valli-Jaakola.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

Lisää tarkkuutta pienoismallipuihin
H0-koon puiden rakentaminen

Pienoismallipuun rooli dioraamoissa on usein toisarvoinen. Monesti niittejä vilisevien panssarivaunujen tai höyryvetureiden kylkeen tyydytään istuttamaan vain kaukaisesti puuta muistuttava pölyhuiska. Petri ja Untamo Sallinen näyttävät kuinka esikuvanmukaisuuden kasvattaminen ei kuitenkaan vaadi kovin ihmeellisiä asioita.

p127_zr.jpg

Z - Se eli jo keski-ikäiseksi!
Z-ratojen historia

Pikkuruinen Z-mittakaava on tullut keski-ikään. Nelikymmenvuotisen historiansa aikana Z on saavuttanut vakiintuneen aseman pienoisrautatieharrastuksessa, vaikka alkuvuosina kaikki eivät uskoneetkaan uuden mittakaavan pitkäikäisyyteen. Tapani Tuominen kertoo Z:n historiasta ja nykytilasta.

Veneet

p127_fl.jpg

Suomessa ajettavat nopeuskilpaveneluokat
FSR-luokkien tilanne Suomessa

Jos haluaa kilpailla rc-veneillä Suomessa, muutenkin kuin vain naapurin kavereiden kanssa, edessä on osallistuminen viralliseen FSR- luokkaan. Suomi on kuitenkin pieni maa ja harrastajia on rajoitetusti, ja luokkia on paljon, joten mitkä ovat ne luokat joista löytyy äksöniä? Kysymykseen vastaa kokenut kisaveneilijä Risto Tenhivaara.

RC-autot

p127_f1.jpg

Historian havinaa:
Kyoshon 1/9 F1-kisapeli

RC-autojen historia on täynnä vähemmän tunnettuja menopelejä. Yksi niistä on Kyoshon 1/8-mittakaavan F1:nen. Aikansa huipputekniikka edustanutta F1-autoa ei tullut Suomeen kuin muutama kappale. Yksi näistä löytyy tietysti Jerzin kätköistä.

Lennokit

p127_kl.jpg

Kaarlo - teatterilennokki
Aloittelijan uudenlainen lennokki

Miten innostaa nuoria lennokkiharrastuksen pariin? Kas siinä pulma. Tunnetusti onnistumisen kokemukset innostavat ja koukuttavat. Mutta miten luoda onnistumisen kokemuksia harrasteessa, jossa kokeneemmatkin haksahtelevat. Jukka Rantanen esittelee uudenlaisen, helpon ja nopeasti rakennettavan ensimmäisen lennokin.

Muita aiheita

Nukkekoti:
Käsilaukku

Nukkekodin väen asustaminen jatkuu, ja tällä kertaa valmistetaan pikkuinen käsilaukku mittakaavassa 1:12. Ohjeet ja kaavat tulevat Kati Kainulaisen pöydältä.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 1/13, ilmestyy 2013-02-15.
Numerosta 1/13 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2013-02-05 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 6/12) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page