edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM1/13 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 1/13 sisällyshakemisto

33. vuosikerta.
PM 1/13 table of contents


Pienoismallit

p131_l4.jpg

AFV Club LVT-4 Water Buffalo
Veden, hiekan ja mudan jälkiä

Uivista LVT-vaunuista oli pitkään 1/35-markkinoilla saatavilla vain Italerin vanha sarja. AFV Club toi kuitenkin tähän muutoksen. Jari Hemilän haasteena onkin Tyynenmeren taisteluissa rähjääntyneen Buffalon rakentaminen valmistajan uudesta sarjasta.

p131_f7.jpg

Suomalainen Fokkeri, osa 1/2
Wingnut Wingsin 1/32 Fokker D VII

Fokkerin DVII on yksi ensimmäisen maailmansodan ikoneista. Kuten Tiikerit tai F-15 Eaglet DVII on mallivalmistajien perustuotantoa. Nyt joukkoon on liittynyt odotetusti Wingnut Wings. Tässä osassa edessä on suomalaisen Fokkerin rakentaminen maalausta odottamaan. Mallailemassa ovat Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen.

p131_hh.jpg

Suezin kriisin Hawker Hunter F.5
Resiinimalli brittihävittäjästä

1950-luvun nuolisiipinen suihkuhävittäjä Hawker Hunter on yksi tyylikkäimpiä koskaan rakennettuja suihkuhävittäjiä. Jyrki Keto-Tokoi otti käsittelyyn 1/72-mittakaavan polyuretaanihartsimallin ilmojen kaunottaresta. Lopputuloksena syntyi Suezin kriisiin Kyprokselta osallistunut kone.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p131_ic.jpg

InterCity2-vaunu H0-mittakaavassa
MestariMallien uusi junanvaunu

Suomi on pienoisrautateiden banaanitasavalta. Härmä on se ainoa Euroopan maa, jonka rautatiekalustosta suuret - eivätkä pienemmätkään - eurooppalaiset tehtaat valmista pienoismalleja. Mallit on tehtävä omin voimin ja taidoin. Petri & Untamo Sallinen näyttävät mallia rakentamalla uuden suomalaisen IC2-vaunun.

p131_en.jpg

European N Scale Convention 2012
N-junia Saksassa

Viime vuonna Euroopan N-mittakaavan junaharrastajat kokoontuivat Stuttgartiin. Kotoinen N Club Finlandin osallistui myös tapahtumaan, jonka vetonaula oli jättimäinen yhteisrata. Tapani Tuominen oli paikan päällä näkemässä kuinka tällainen jättitapahtuma syntyy.

Veneet

Zenoah 260 PUM -moottorin
purku ja kasaus

Talvella on hyvä aika huoltaa moottoria. Aikaa on riittävästi niin varaosien hankintaan kuin itse työhönkin. Aikaa on myös samasta syystä käytettävissä tarpeeksi. Risto Tenhivaara työpöydälle on päätynyt isoista RC-veneistä tuttu Zenoah 260 PUM -moottori, jonka perusrakenne on tuttu myös 1/5-mittakaavan autoilijoille.

Lennokit

p131_fl.jpg

F3P-sisätaitolennokkien
SM- ja SC-osakilpailut Laukaalla

Taitolento ja sisätilat eivät ole useimmille tuttu pari. Kevyeiden sähkölennokkien liikehdintä toi kuitenkin harrastajat tällä kertaa Laukaan koululle mittelöimään voitosta. Lajista ja kilpailusta kertoo Jouni Hirvenkivi.

Muita aiheita

Nukkekodin huonekalut:
Verhot ikkunaan

Nukkekodin ikkunat kaipaavat ehdottomasti verhoja. Pieni määrä kangasta tuo tilaan nopeasti ja helposti kodikkuutta ja väriä. Ohjeista vastaa tuttuun tapaan Kati Kainulainen.

p131_pa.jpg

Levyarvostelu: Painting a 1/35 Scale
Figure with Acrylic Colours

Figuurimaalaus on yksi niistä mallailun muodoista, josta on vaikea tehdä välineurheilua. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö apuvälineistä voisi olla hyötyä. MXpressionin opetus-dvd on suunnattu tiedonjanoisille akryylimaaleja käyttäville figuurimallareille. Matti Valli-Jaakola selvittää, irtoaako levyltä oppia ja esikuvia.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 2/13, ilmestyy 2013-04-05.
Numerosta 2/13 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2013-03-26 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 7/12) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page