edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM3/13 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 3/13 sisällyshakemisto

33. vuosikerta.
PM 3/13 table of contents


Pienoismallit

p133_199.jpg

Avia S-199
Israelin ensimmäinen hävittäjä

Israelin ilmavoimien syntyminen oli täynnä mutkia aivan kuten sen ensimmäisen hävittäjänkin historia. Siinä missä Avia S-199 koottiin entisen valloittajan jäämistöstä, Israelkin keräsi kalustonsa sekalaisista lähteistä. Ari Kahrolan käsissä Hobbycraftin sarjasta muokataan täysverinen Avia, vaikka miljoonalaatikko tyhjenisi.

Sd.Kfz.232 8-Rad
Saksalainen panssariauto Kurskista

Sd.Kfz.232 8-Rad oli Wehrmachtin silmät ja korvat aina Euroopasta Afrikkaan. Nyt Tamiya on julkaissut raskaasta panssariautosta uuden mallin 1/48-mittakaavassa. Matti Valli-Jaakolan edessä on Kurskin taistelussa toimineen mallin rakentaminen ja uutuuteen tutustuminen.

p133_hbs.jpg

Sukellusristeilijä Surcouf
Ranskan ja aikansa isoin sukellusvene

Surcouf oli aikansa jättiläinen: isoin, painavin ja raskaimmin aseistettu sukellusvene maailman vesillä. Jari Kotisaaren tarkoitus on rakentaa Hobby Bossin mallista Surcouf siinä muodossa jossa se oli ensimmäisen saattotehtävänsä aikana.

p133_m13.jpg

Model Expo 2013
Kuvaraportti messukeskuksesta

Model Expo on edelleen se suurin yksittäinen rajapinta yleisön ja harrastamisen tapaamiselle. Edellistä vuodesta kutistuneet messut ovat kuitenkin käymistilassa, joka näkyy myös paikan päällä, jossa seikkaili Matti Valli-Jaakola.

Minimaailm-näyttely
Harrastetapahtuma lahden toiselta puolen

Kun puhutaan pienoismalliharrastuksesta, ei ihan ensimmäisenä tule mieleen, että aivan lähinaapurissamme, Virossa, olisi jotain näkemisen arvoista. Tapani Tuomisen reportaasi tuo kuitenkin tuoreet kuulumiset lahden toiselta puolen.

Veneet

OTA- ja FSR-O 27 -veneiden trimmaus
Käytännön neuvoja nopeampaan kulkuun

Kesä on jo ihan ovella ja veneet pääsevät elementtiinsä. Suoraan rakentelupöydältä ei kuitenkaan vielä voiteta kisoja, joten edessä on veneen säätöjen hakeminen. Risto Tenhivaara neuvoo miten palkintokorokkeen huipulle noustaan.

p133_j02.jpg

Jurmo-luokka
Osa 2 - Rungon rakentaminen

Edellisessä osassa esiteltiin vene ja siihen tuleva tekniikka, ja nyt onkin sitten aika ryhtyä varsinaiseen rakentamiseen. Tässä osassa käsitellään rungon valmistaminen ja tekniikan asennus veneeseen. Lisäksi Jouni Hirvenkivi tarkastelee rakentamiseen tulevia materiaalihankintoja, kuten maaleja ja liimoja.

RC-autot

Uuden RC-autoilijan ensi metrit
Isän kokemuksia pojan RC-harrastuksesta

Kaikki uusi on ihmeellistä, varsinkin kun kyseessä on 6-vuotias kuskinalku. Janne Hallenberg kertoo pojan ja isän yhteisestä taipaleesta RC-autoilun maailmaan.

Lennokit

p133_say.jpg

Strolch
30-luvun kovapuuliidokki

Antiikkilennokkien Ystävät ovat tähän mennessä esitelleet Pienoismallin sivuilla molemmat Aarne Ellilän MM-Wakefeldit, Babyn ja legendaarisen kumimoottorilennokin Tikan. Tällä kertaa Jukka Rantasen suurennuslasin alla on Suomessa ehkä vähemmän tunnettu kovapuuliidokin malli - Strolch.

Muita aiheita

Nukkekodin huonekalut:
Rokokoo-tuoli

Nyt alkaa nukkekodin tyylisuuntasarja. Sarjassa käsitellään lyhyesti eri tyylisuuntia rokokoosta funktionalismiin ja valmistetaan aina yksi tyylisuunnalle ominainen huonekalu tai esine. Ohjeet ja opastuksen antaa Kati Kainulainen.

Retro-Vaari
Maailman pienimmät pienoismallit

Kuinka pienen mallin voi tehdä panssarivaunusta? Kymmenen senttiä pitkä vaunu syntyy helposti ja ehkäpä tuollainen tulitikkulaatikkoonkin mahtuva olisi kokeneelle tekijälle mahdollinen. Entä jos vaunun suurin pituus saisi olla vain yhden sentin? Taitaisivat olla rakentajat harvassa. Retro-Vaarin palstalla esitellään vielä pienempi vaunu.

Racing Daddy
Kolumni pitkän linjan harrastajalta

Uusi kolumni mieheltä, jolle mikään harrasteväline (kunhan se on nopea) ei ole tuntematonta. Jukka Vatanen jakaa ajatuksiaan harrastamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 5/13, ilmestyy 2013-08-16.
Numerosta 5/13 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2013-08-06 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 2/13) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page