edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM5/13 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 5/13 sisällyshakemisto

33. vuosikerta.
PM 5/13 table of contents


Pienoismallit

p135_f4u.jpg

Tamiya 1/32 F4U-1 Corsair
Uutuusmalli brittiläisessä kuosissa

Tamiya yllätti täysin pienoismallien maailman paljastaessaan uuden 1/32-mittakaavan Corsairin. Voughtin lokinsiipi on aina ollut suosittu malli, mutta Tamiya oli valinnut esikuvakseen varhaisen raamitetulla kuomulla varustetun alatyypin . Odotettu uutuus on nyt täällä Jari B. Miettisen ja Jan Vihosen rakennuspöydällä.

Saksalainen "Sauerkrautsinko" Hf.14
Kenttäkeittiö IBG:n sarjasta

Jokainen tuntee kuuluisan sanonnan armeijasta ja siitä miten se marssii mahallaan. Wehrmachtin Hf.14-keitin ei ehkä pärjännyt pikaruokapaikalle nopeudessa, mutta salamasodassa se löysi silti tiensä kaikkialle minne saksalaiset menivät. Liittyypä näiden keittimien historia myös Suomeen. Rakentajana on Jari Kotisaari.

p135_t55.jpg

T-55 C 1 -raivaaja
YK:n slovakialainen miinanraivaaja

Miekoista auroiksi taottu T-55 on täydellinen poikkeus vaunumallien katraaseen. YK:n käytössä ollutta miinanraivaajaa ei ole aseistettu, ja sen kokovalkoinen väritys erottui Afrikan auringon alla kilometrien päähän. Jari Hemilä opastaa kuinka vaativa malli valmistuu.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

Kokeilussa Anyrail
Radan suunnittelua tietokoneella

Junaratojen suunnittelu on muuttunut paljon laskutikkujen päivistä. Nykyään on valmiita ohjelmistoja, jotka hoitavat käyttäjän puolesta tarvittavat laskutoimitukset. Hollantilainen Anyrail on yksi tällainen ohjelmisto, joka houkuttelee uusia käyttäjiä helpolla käytettävyydellä. Tapani Tuomisto on testaa ja raportoi.

Veneet

p135_tam.jpg

Tammela GP
Kilpaveneluokkien kisat

Laakasalon GP-venekisa peruuntui, ja edessä oli uuden kisapaikan etsintä. Suomalaiset ja ulkomaalaiset kisailijat pääsivät lopulta mittelöimään Tammelan Kuivajärvelle useammassa eri luokassa. Paikalla oli myös Risto Tenhivaara.

RC-autot

p135_pm8.jpg

Yliastuttu
M8-luokan PM-kisat

Pienoisautoilujuttu, jossa sekoitetaan yhteen iloisesti The Carin koeajo, PM-kilpailut sekä vanhan pienoiskilpa-autoilijan tavallista vaatimattomampi come-back. Lehden Rough Riders -kisatiimi ratsastaa jälleen! Tällä kertaa edessä on polttikrossareiden PM-kisat Vantaan Lavangolla.

Lennokit

p135_st2.jpg

Strolch, Osa 2
Liidokin rakennusta ja kesän kisoja

Strolch-sarjamme toisessa osassa edetään päällystämiseen. Lisäksi muistellaan antiikkilennokkien hengessä menneen kesän kilpailua Jämillä sekä Baby-lennokin hinausta. Jukka Rantanen avaa tälläkin kertaa vanhojen lennokkien maailmaa kaikille lukijoille.

Nukkekodit

Nukkekodin huonekalut:
Kustavilainen pöytä

Nyt nukkekodin tyylisuuntasarjassa käsitellään kustavilaista tyyliä. Hillittyä ja hienostunutta muotisuuntausta esitellään pienen sivupöydän avulla. Ohjeet ja opastuksen antaa Kati Kainulainen.

Muita aiheita

Retro-Vaari
Liittolaisen koneet jatkavat sotaansa

Kun katselee mallikauppojen tarjontaa on helppo huomata, että toinen maailmansota on edelleen kiehtova aihe rakentajille. Tässä numerossa Retro-vaari tarkastelee sotakoneiden suosion syitä ja kertoo, mikä on Pienoismalli-lehden kenties yleisin otsikko.

Racing Daddy
Jetex-moottorit, raketit ja RC-autot

Jukka Vatanen jakaa ajatuksiaan harrastamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä. Tällä kertaa syynissä ovat historialliset Jetex-moottorit, rakettiharrastaminen ja 1/8-mittakaavan polttisrata-autoilun nykytila.

p135_m4a.jpg

Sherman M4A3/105mm
Heng Longin radio-ohjattu tankki

Toisessa maailmansodassa tunnetuksi tullut Sherman on ollut suosittu niin leluina, pienoismalleina kuin myös RC-vaunuina. Kiinalaisen Heng Longin M4A3 onkin oiva lisäys maailmalla hyvin suositun 1/16-mittakaavan panssariharrastukseen mallikirjoon. Timo Åman testaa ja raportoi suoraan toiminnan ytimestä.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 6/13, ilmestyy 2013-10-04.
Numerosta 6/13 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2013-09-24 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 3/13) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page