edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM6/13 kansi
Kannen kuva: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 6/13 sisällyshakemisto

33. vuosikerta.
PM 6/13 table of contents


Pienoismallit

Pz.Kpfw.B2 als Schulfahrzeug
Char B1 bis ajokoulutusvaununa

Saksalaisten sotilaskalusto oli toisen maailmansodan aikana paljon muutakin kun Tiikereitä ja Blitzejä. Oman osansa esittivät myös haltuun otetut ajoneuvot. Yksi tällainen oli Ranskan ylpeys Char B1 bis, joka päätyi ajokoulutusvaunuksi. Jari Hemilä rakentaa Tamiyan Char B1 bis -sarjasta kyseisen tankin.

p136_pnl.jpg

Lahden pienoismallinäyttely
Kuvareportaasi Lahden automalleista

Muovimallareiden syksyn näyttelysesonki polkaistiin käyntiin Lahden mallinäyttelyn myötä. Kerta oli jo seitsemäs kun Petri Hiltusen ja Jarkko Turusen masinoima tapahtuma keräsi alan harrastajia yhteen Lahden Yhteiskoululle. Juha Airio oli paikan päällä kuvaamassa ja raportoimassa.

p136_rg6.jpg

Revell 1/32 Messerschmitt Bf 109 G-6
Uutta Mersu-sarjaa kaksin kappalein

Mersuja riittää malleina maailmaan sivuun, mutta Revellin uutuus lupaa tehdä monta asiaa paremmin edeltäjiinsä nähden. Minkälainen malli siis syntyy uudesta modulaarisesta sarjasta? Jari B. Miettinen ottaa mittaa uutuudesta ja rakentaa sekä suomalaisen että saksalaisen Mersu.

Laivamallit

p136_la1.jpg

Lahtis palasi takaisin laineille
Pitkä projekti päätökseen 1/3

Päijännettä seilannut Lahtis kävi uransa aikana lävitse monta muutosta. Höyrykäyttöisestä siipirataslaivasta syntyi niin potkurivetoinen laiva kuin myös proomu. Lahtiksesta on kuitenkin olemassa kunnostettava runko ja, kuten selviää, pienoismalli. Jorma Tuomi-Nikula selvittää tämän merkittävän sisävesialuksen historian.

RC-autot

p136_rp1.jpg

Ratapolttikset Osa 1:
Team Associated-Finland

Associated on ehkä tärkein vaikuttaja RC-autojen historiassa, jonka alkuajoista maailmalla ja Suomessa kertoo Jukka Vatanen. Lajin parhailla näköalapaikoilla toiminut ja alan tärkeänä vaikuttajana Suomessa ollut kirjoittaja kertoo mm. RC-autoilun ja Outokummun yllättävistä yhteyksistä. Nostalgiaa koko rahalla!

Lennokit

p136_iy.jpg

Itävallan yläpuolella
Jettien kokoontumislennot

Suihkulennokkien uusimmat tuulet ja virtaukset löytyvät suuresta maailmasta. Itävallassa järjestetty kokoontuminen toi paikalle harrastajia mm. keskisestä Euroopasta. Alberto Pericolin teksti ja kuvat tuovat terveiset Keski-Euroopan sydämestä.

p136_st3.jpg

Strolch Osa 3
Antiikkilennokki nousee siivilleen

Strolch-sarja on nyt edennyt viimeiseen osaansa. Edessä on antiikkilennokin valmistuminen ja ensilento loppukesän säissä. Jukka Rantasen artikkelisarja saa huipennuksensa tässä numerossa Strolchin noustessa oikeaan elementtiinsä.

Nukkekodit

Nukkekodin huonekalut:
Empiretyylinen kattovalaisin

Nukkekodin tyylisuunnissa on tällä kertaa edessä keisareillekin sopiva empire. Tumman puun ja kullan liitto kuvastaa yhtä lailla niin antiikin kuin ajankohdan valtakuntien voimaa ja loistoa. Kati Kainulainen ohjeistaa, kuinka kaikki voivat tehdä nukkekotiinsa empiretyylisen kattovalaisimen.

Muita aiheita

Retro-Vaari

Jorma Tuomi-Nikula muistelee vuosien aikana ulkomaille tehtyjä kisamatkoja. Niin mallien kohtelu kuin järjestäjienkin toiminta saavat oman osansa vuosien perspektiivistä.

Racing Daddy

Racing Daddy pohtii kolumnissaan huipputekniikan ja harrastamisen liittoa. Huipputeknologian käyttäminen, koulutus ja ihmiset, jotka ovat tehneet harrastuksesta itselleen elämänuran, kohtaavat toisensa aiheessa.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset

...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 7/13, ilmestyy 2013-11-22.
Numerosta 7/13 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2013-11-12 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 5/13) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva lehtitilausten s„hk”postiosoite

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page