edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM2/14 kansi
Kannen kuvitus: Ola Pedersen
Kannen mallit: Ola Pedersen


Pienoismalli-lehden no. 2/14 sisällyshakemisto

34. vuosikerta.
34. volume.
PM 2/14 table of contents


Pienoismallit

p142_163.jpg

Messerschmitt Me 163 B-1 Komet
Meng Modelsin 1/32-mittakaavan sarja

Komet oli saksalaisen propagandan mukaan kuin pistomiekka, joka iskee nopeasti pommittajien virtaan tuoden mukanaan tuhoa ja katoaa yhtä nopeasti. Vaikka suurempi menestys vältteli konetta se on aina kiehtonut ilmailusta kiinnostuneita harrastajia. Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen tutustuvat Mengin uutuuteen.

Ensimmäinen ihminen avaruudessa
Revellin Vostok 1 ja lennon historia

Vostok 1 vei Juri Gagarinin avaruuteen ja historiaan. Sen jälkeen monet valmistajat ja mallarit ovat tehneet malleja tuosta virstanpaalusta. Ennen Revellin mallin rakentamista on kuitenkin paikallaan tutustua Jari Kotisaaren opastuksella tarkemmin lennon historiaan.

p142_t55.jpg

Jom Kippur -sodan aikainen syyrialainen T-55
Golanilla toimineen vaunun malli Tamiyan sarjasta

T-55 on kulkenut pitkän matkan konfliktista toiseen. Neuvostoliiton satelliittivaltojen ja liittolaisten palveluksessa ollut sotakone osallistui myös Jom Kippur -sotaan. Konfliktin tuloksena Golanille syntyi kasoittain romurautaa ja nyt Suomeenkin syntyi Harri Huopaisen rakentama syyrialainen T-55-malli. Mukana kuvia paikan päältä!

p142_c2c.jpg

Meng Models 1/35 Char 2C French Super Heavy Tank
Hirviötankin rakennussarja arvosteltavana

Taas kerran lentokonemallari Jari B. Miettisen oli pakko rakentaa panssarivaunu. Lue Jarin arvostelusta onko Mengin mallista valtaamaan mallareiden rakennuspöydät vai jääkö sarja historian sivuviitteeksi.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

p142_pnk.jpg

Rakentamattomia talosarjoja
Nochin laserleikattu H0-rakennussarja

Yleensä H0-mittakaavan talojen rakennussarjat ovat olleet muovista valmistettuja. Viime vuosina markkinoille on kuitenkin tullut puusta laserleikkaamalla valmistettuja sarjoja. Jukka Rantanen rakentaa Nochin pienen kyläkirkon testaten samalla ”uusvanhan” materiaalin miniatyyrin materiaalina.

RC-autot

p142_210.jpg

Team Rough Riders in action again!
Testissä Team Durangon DEX210-sähkökrossari

Takavetoiset sähkökrossarit ovat RC-automaailman todellisia kulmakiviä. Yksinkertainen ja helppohoitoinen tekniikka tekee niistä erityisen suositeltavia aloittelijoille. Rafael Rider testaa Team Durangon suositun "tuupin", joka kovasti pyrkii "Assoksi Asson paikalle".

Lennokit

p142_psc.jpg

Peanut-lennokki: Piper J4-E Cub Coupe Osa 3
Runko päällystetään ja siivet saavat muotonsa

Piper-sarjan kolmannessa osassa päällystetään Cubin runkoa. Silkkipaperin kiristämisen niksit tulevat tutuiksi, samoin on myös shellakan ja oksalakan välisten erojen kohdalla. Lisäksi Jukka Rantanen rakentaa koneen siiven puuvalmiiksi.

Nukkekodit

Pienempi – ranskalaista tyyliä nukkekodissa
Elina Kallin nukkekotikirjan arvostelu

Elina Kallin kirjoittama “Pienempi - ranskalaista tyyliä nukkekodissa” vie lukijan matkalle nukkekotimaailmaan, ja hyvin pieneen sellaiseen. Kati Kainulainen arvostelee kirjauutuuden ja kertoo mielipiteensä kokonaisuudesta.

Nukkekodin huonekalut
Jugendtyylin peili

Jugend- tai Art Nouveau -tyylisuunta on mielletty keveiden muotojen ja jännittävien värien yhdistelmäksi. Tätä yhdistelmää esittämään Kati Kainulainen opettaa rakentamaan mainiosti valoa heijastavan ja tilaa avartavan peilin.

Muita aiheita

Kotikoneistaja 17:
Merkkauspora

Kotikoneistajasarja jatkuu merkkausporan rakentamisen merkeissä. Toisin kuin aiemmissa osissa työkalu syntyykin nyt rakennussarjan pohjalta. Tekijänä on tietenkin Jouni Pirttimäki, joka tutustuu brittiläisen Hemingway Kitsin sarjaan.

Retro-Vaari
Osa 7: 30 vuotta vanhan akun muistokirjoitus

Retro-Vaari kertoo tällä kertaa kokemuksistaan akkujen ja elektroniikan kanssa. Samalla tulee pohdituksi vanhan luotettavuutta ja uuden järkevyyttä.

Racing Daddy
F3A "Stunt" -luokka ja sen moottorit

Racing Daddy vie lukijan taas historiaan kertomalla jo kadonneesta lajista, nimittäin klassisesta taitolennon F3A “Stunt” -luokasta. Lento-ohjelmat ovat muuttuneet ja kaksitahtiset kymppikuutioiset ovat kadonneet koneiden nokalta, mutta muistot ovat vielä jäljellä.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset
   ...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 3/14, ilmestyy 2014-05-23.
Numerosta 3/14 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2014-05-14 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 1/14) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page