edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM6/14 kansi
Kannen kuvitus: Petri Sallinen
Kannen mallit: Pienoismalli-lehden avustajat


Pienoismalli-lehden no. 6/14 sisällyshakemisto

34. vuosikerta.
34. volume.
PM 6/14 table of contents


Pienoismallit

p146_ttiv.jpg

Suuren Sodan tankit vertailussa:
1/35 British Mark IV ”male”

Takom ja Tamiya ovat molemmat ikuistaneet Mark IV:n muodot muoviin. Vaikka esikuva on sama, valmistajien lopputuloksista löytyy eroja, joita selvittävät Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen. Myös esikuvan historiaan tutustutaan.

p146_lpn8.jpg

VIII Lahden pienoismallinäyttely
Kuvaraportti Lahden näyttelystä

Päijät-Häme todisti syyskuussa jo kahdeksatta Lahden pienoismallinäyttelyä. Tapahtuma on vuosien aikana kasvanut automallareiden tapaamisesta alan yleistapahtumaksi. Juha Airio oli paikan päällä tutustumassa pöytien satoon.

Airfix Hawker Typhoon Mk 1B, osa 1
1/24-mittakaavan jättimalli

Aiemmin Typhoon teki tuhojaan taistelukentällä, mutta nyt Airfix on julkaissut koneesta sarjan massiivisessa 1/24-mittakaavassa. On aika ottaa selvää selviääkö työpöytä muovimerestä. Työhön sarjan ensimmäisessä osassa käyvät Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

”Paljon tinasit — paljon pilasit”
Oppia ja tietoa tinaamisesta

Syövyttämällä valmistettujen messinki- ja uushopeaosien käyttö rakennussarjoissa on yleistynyt voimakkaasti. Silti juottaminen on monelle mallarille pakkopullaa — aivan suotta. Käytännön ohjeita ja vinkkejä suoraan Petri Salliselta.

p146_mmpv.jpg

Suomalaisia rautatievaunuja kahdessa mittakaavassa
Koolla ei ole väliä!

Puukoriset rautatievaunut ovat hyvin suomalainen ilmiö. Pulakauden tarpeista kehitetty vaunutyyppi liikkui radoilla lähes 70 vuotta. Nyt vaunuista on saatavilla rakennussarjoja mittakaavoissa 1/87 ja 1/160. Perehdyttämisestä vastaa tietenkin alan osaaja Petri Sallinen.

p146_mmnt.jpg

Suomalaisia taloja Suomesta
N-mittakaavan taloja syövytetystä metallista

Suomessakin tehdään taloja, jotka kestävät ja ovat rakenteeltaan innovatiivisia — eivätkä homehdu. Kansalaisten harmiksi ja harrastajien iloksi nämä talot on tarkoitettu pienoisrautateille. Tapani Tuominen kertoo uusista talosarjoista ja niiden kokoamisesta juottamalla.

RC-autot

p146_c8.jpg

Ratapolttikset, osa 4: “Tuumasta toimeen”
eli kesän 2014 1/8-ratapolttissesonki

Pienoismallin ratapolttisjuttusarjan kakkososassa hahmoteltiin niitä suuntaviivoja, joilla pitäisi lähteä liikkeelle, kun C8-luokan status nostettaisiin lähelle sitä tasoa, joka sille kuuluu. Jukka Vatanen kertoo kauden etenemisestä ja kisatallinsa toiminnasta ja tuloksista.

Joelin kesä: Uudet luokat tutuiksi
Nuoren RC-autoilijan taipale jatkuu TP-10-luokassa

Nuori kuskimme suunnisti kesän kisakauteen ja jälleen kerran uuteen haasteeseen. Edessä oli TP10-rataluokkaan tutustuminen, kun Joel halusi ajaa asfaltilla. Janne Hallenberg jatkaa nuoren RC-autoilijan polun taltiointia lukijoiden iloksi ja opiksi.

Lennokit

Junkers Ju 88 RC-lennokki
Osa 1: Projektin hahmottelua

Mallilennokkiprojektissa ensimmäinen tehtävä on esikuvan valitseminen. Ja tietenkin sopivan mittakaavan määrittäminen. Ilkka Klemetti kertoo omista valinnoistaan, syistä niiden takana ja jakaa samalla tietoa lennokin painonhallinnasta.

RICCS Cessna 182 koelennettävänä
Semiskaalalennokki EPO:sta

Cessnan pienkoneet ovat tuttu näky maailman lentokentillä. Niillä koulutetaan lentäjiä, suoritetaan SAR-tehtäviä ja vietetään vapaa-aikaa. Mutta kuinka Cessna 182 taipuu semiskaalan lennokiksi? Siitä ottaa selvää Jouni Hirvenkivi.

Muita aiheita

Apua pienoismallien kuvaamiseen:
Kaiser-valoteltat & -valaistussarja

Pienoismallien valokuvaamisesta on kirjoitettu Pienoismalli- lehdessä vuosien mittaan paljonkin. Nyt tutustumme viime aikojen uuteen alan keksintöön, valotelttaan. Testaajana ja raportoijana häärää Ola Pedersen. Tuotteet ovat saatavana lukijatarjouksena!

Nukkekodin huonekalut:
Lautashylly

Pieni talonpoikaistyylinen lautashylly on helppo valmistaa balsapuusta. Valmiiseen hyllyyn voi asetella nukkekodin lautasia ja muita keittiötarvikkeita. Rakennusohjeista vastaa tuttuun tyyliin Kati Kainulainen.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset
   ...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 7/14, ilmestyy 2014-11-21.
Numerosta 7/14 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2014-11-24 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 5/14) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page