edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM3/15 kansi
Kannen kuvitus: Jari Miettinen
Kannen mallit: Jari Miettinen & tuntematon


Pienoismalli-lehden no. 3/15 sisällyshakemisto

35. vuosikerta.
35. volume.
PM 3/15 table of contents


Pienoismallit

p153_auf.jpg

Meng Modelsin 1/35 GIAT AUF1
Ranskalaisten rauhanturvaajien telatykki

Inspiraatio pienoismallin rakentamiseen voi tulla useammasta eri lähteestä. Nyt lähtösysäyksen antoivat rakentaja Veli-Matti Siivosen henkilökohtaiset kokemukset Libanonista. Kohteeksi valikoitui telatykki, joka ei syntynytkään ihan vain yhdestä rakennussarjasta.

p153_hkm.jpg

De Havilland Mosquito Mk B.IV ”Special”
Hong Kong Modelsin 1/32 brittipommittaja

1/32-mittakaavan suosio jatkuu, ja uusia malleja ilmestyy tasaiseen tahtiin. HK-modelsin tulevaan tarjontaan ovat päässeet tutustumaan Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen, jotka rakentavat valmistajan uuden, vielä esituotannossa olevan Mosquito-sarjan pienoismalliksi.

Lentotukialus Graf Zeppelin
Revellin 1/720 malli saksalaisesta laivasta

Saksalaiset lentotukialukset eivät juuri kansoittaneet maailman meriä, mutta Revell on paikannut tätä ongelmaa rakennussarjallaan. Jari ja Jukka Kotisaari näyttävät jutussaan, kuinka mallin pienet virheet ja puutteet on helppo korjata.

Veneet

p153_vk.jpg

Venekausi käyntiin Maskun Rivieralla
Pienoiskilpaveneiden kisakauden avaus

Moottoroitujen kisaveneiden kausi avattiin tänä vuonna Maskussa. Vanhojen tuttujen kisaluokkien joukossa oli myös mukaan liittynyt uusi E28-sähköveneluokka. Risto Tenhivaara oli paikalla kisaamassa ja ikuistamassa tapahtumaa jälkipolville.

Lennokit

p153_j88.jpg

Junkers Ju 88 A-4 RC-lennokki, osa 5/6
Ohjaamo ja pintakäsittely

Junkersin ohjaamo on runsaasta lasituksesta johtuen näkyvä osa lennokkia. Sinne täytyy rakentaa jotakin sisältöä, jotta lennokin ulkonäkö ei jäisi kovin vajaaksi. Sitten kun ohjaamon kuomu on saatu kiinni, voidaan edetä ulkopintojen maalaukseen. Ilkka Klmemetti jatkaa Ju 88 -lennokkinsa rakennusraporttia.

Lennokin merkintöjen maalaus
Shabluunoiden käyttö maalamisessa

Lennokin perusvärityksen lisäksi siihen liittyy usein monenlaisia merkintöjä: lippuja, kansallisuustunnuksia, koristeraidoituksia ja rekisteritunnuksia. Näitä voi lisätä lennokkiin siirtokuvina ja tarroina. Ilkka Klemetti kertoo miksi merkintöjen maalaaminen on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto, monestakin syystä.

Muita aiheita

Malmin Mallitapahtuma
Uusi mallinäyttely pääkaupunkiseudulla

Toukokuussa Suomessa nähtiin täysin uuden mallailutapahtuman alku Malmin Mallitapahtuman avatessa ovensa Helsingissä. Paikalla raportoimassa oli toimituksen yleismies Matti Valli-Jaakola.

Model Expo 2015
Suomen suurin pienoisharrastetapahtuma

Uusi aikakausi koitti Model Expon historiassa, kun tapahtuman järjestäminen siirtyi Suomen Messuille. Pienoismalli oli tietenkin paikan päällä Matti Valli-Jaakolan tutustuessa yleiseen tarjontaan ja Ville Härmän keskittyessä laivamalleihin.

Nukkekodin kalusteet, osa 8
Pieni lelunalle nukkekotiin

Pieni nukkekodin lelunalle valmistuu helposti ohuesta huopakankaasta. Erivärisistä huovista syntyy helposti useampi lelunalle. Nukkekodin tekijää opastaa tuttuun tyyliin Kati Kainulainen.

p153_tuk.jpg

Stockholm IPMS Open & CCM Open
Kuvaraportti meren toiselta puolelta

Ruotsin suurin IPMS Open -tapahtuma on yleensä järjestetty Tukholmassa. Nyt paikan päällä oli myös suomalaisia harrastajia raportoimassa meren toiselta puolelta. Jari B. Miettinen keskittyy Openin tarjontaan, kun taas Juha Airio raportoi CCM:n automallipuolelta.

Hemingway Kitin pyällystyökalu
Rakennetaan työkalu karhentamista varten

Pyällys on kuvioltaan suora tai timantin muotoinen karhennus mm. työkalun tai radio-ohjaimen tikun pinnassa. Otepintana toimivan pyällyksen teko vaatii oman työkalun, jonka voi ostaa tai rakentaa itse sarjasta. Jorma Sulin rakentaa oman pyällystyökalunsa brittifirman rakennussarjasta.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset
   ...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 5/15, ilmestyy 2015-08-14.
Numerosta 5/15 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2015-08-05 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 2/15) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page