edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu. edell. no. / next page, prev. issue

PM7-8/16 kansi
Kannen kuvitus: Matti Valli-Jaakola
Kannen mallit: DJI:n Phantom 3 4K


Pienoismalli-lehden no. 7-8/16 sisällyshakemisto

36. vuosikerta.
36th volume.
PM 7-8/16 table of contents


Pienoismallit

p167_yak.jpg

Special Hobby 1/32 Yakolev Yak-3
Normandie-Niemen komentajan sotaratsu

Varustelukilpa punatähtien alla kiihtyy, tosin tällä kertaa vastuussa ovat tšekit ja tarkemmin sanottuna Special Hobby. Vuorossa eivät kuitenkaan ole tappajarobotit, laivoja lamaannuttava superase eikä panssareiden seuraava sukupolvi, vaan viimeisimmän ison rähinän Yak-3, johon tutustuvat Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen.

p167_smw.jpg

Scale Model World 2016 Telford
IPMS:n jättikisat Englannissa!

Jari B. Miettinen kävi katsastamassa jokasyksyisen, maailman suurimmaksikin mainostetun pienoismallitapahtuman Briteissä.

ICM 1/35 Panhard 178 -kolmikko idästä
ICM:n ranskalaiset panssariautouutuudet

ICM on tuonut markkinoille kolme eri versiota ranskalaisesta Panhard 178 -ajoneuvosta. Joukko koostuu varhaisesta, myöhäisestä ja radiolla varustetusta autosta. Veli-Matti Sivonen päätti rakentaa kaikki kolme versiota nähdäkseen oliko ICM:n uutuus odotuksen arvoinen.

Silver Wings 1/32 Polikarpov I-153 Tsaikka
Neuvostoliiton viimeinen kaksitaso hakaristeissä

Puolasta putkahti taas iso hartsimalli. Aiheeksi on tällä kertaa valikoitunut ainutlaatuisesti muotoiltu Polikarpov I-153 Tsaikka. Jari B. Miettinen ja Jan Vihonen rakentavat koneesta suomalaisen IT-16-yksilön.

Pienoisrautatiet ja dioraamat

Suomalaisia pienoisrautatiemalleja:
Lähiliikennevaunut Dk ja Ek

Rautatiet oli ylivertainen liikennemuoto 1900-luvun alussa. 1920-luvulla teollistuminen kiihdytti työmatkaliikennettä, jota varten tarvittiin uudenlaisia paikallisliikennevaunuja. Suomessa Dk- ja Ek-vaunut rakennettiin lähiliikennekäyttöön. Petri Sallinen kertoo näistä vaunuista saatavilla olevista rakennussarjoista 1/87- ja 1/160-mittakaavoissa, ja antaa vinkkejä niiden rakentamiseen.

Haukivuoren asema Haukivuoren asemalla
Pienoisrautatie aikaiseksi ennätysajassa

Ajatus pienoisrautatien rakentamisesta Haukivuoren asemalle Savon radan päiväksi syntyi – missä muualla kuin junamatkalla Haukivuorelle. Jari Ahokkaan, Jukka Ahtiaisen ja John Lindrothin voimalla on synytnyt ennätysajassa rata ja päälle vielä artikkeli aiheesta.

Lennokit

p167_pha.jpg

DJI Phantom3 4K
Testissä harrastajatason kopteri 4K-kameralla

Multikoptereista on tullut vähän joka pojan ja miehen unelmapelejä. Samalla hinnallahan pääsee sekä lennättämään että kuvaamaan. Toimituksen Matti Valli-Jaakola testailikin kesällä onko DJI:n Phantom 3 4K -kopterista pukinkonttiin.

p167_car.jpg

Veron Cardinal:
Valmisteluilla alkuun, osa 1

Syksyllä lennokkihuoneen rakentelupöydän ääressä on lämmintä ja kodikasta. Ulkona puhaltava tuuli ja räntäsade kertovat karua kieltään; lennättämään ei ole vähään aikaan asiaa, ainakaan t-paita päällä ja ilman välihousuja. Jukka Rantaselle, antiikkilennokkien vannoutuneelle ystävälle, tämä tarkoittaa uutta projektia kultaiselta 50-luvulta.

Muita aiheita

2016 Suuri Snadi
Pienoisrautatiet, -mallit ja nukkekodit Vantaalla

Vantaan Energia Areenalla järjestettiin pienoismallareiden syksyn päätapahtumat Suuren Snadin yhteydessä eli IPMS Open ja Nordic Challenge. Junaharrastajat puolestaan kokoontuivat vuotuisille pienoisrautatiepäivilleen ja nukkekotiharrastajat miniasuntomessuille. Yhteisraportissa Jari B. Miettinen vastaa tekstistä ja Matti Valli-Jaakola kuvista.

Nukkekodin moderni tyyli:
Olohuoneen pöytä

Kati Kainulainen opastaa kuinka pieni, nukkekotiin sopiva ja Alvar Aaltomaisen tyylinen olohuoneen pöytä valmistuu pienistä, ohuista puurimoista, jotka taivutetaan märkinä muotoonsa.

Näössä vikaa?
Näkeminen pienoismalleja rakentaessa, osa ˝

Harrastukset ukkoontuvat, ja mallaritkin ikääntyvät. Näkemisessä on jonkinlaisia vaikeuksia monilla meistä. Ne voivat johtua silmän lihasten vajaa- tai ylitoiminnasta tai silmän omien linssien - sarveiskalvon ja/tai mykiön - vääristä voimakkuuksista. Useimmat näistä voidaan korjata silmälaseilla, tai heikkouksia voidaan tukea, jolloin näkeminen on miellyttävämpää. Petri Pelkonen opastaa harrastajia näkemisen salaisuuksiin.

Vakiopalstat

Pienoistapahtumakalenteri
- kisat, leirit, näyttelyt ym. tapahtumat    

MalliMarket
- lukijoiden ilmainen osto- ja myyntipalsta. Huomaa, että MalliMarket-ilmoitusten on noudatettava tiettyjä sääntöjä tullakseen julkaistuksi. Säännöt löytyvät Pienoismalli-lehdestä.

Pienoismalli-lehden kirjapalvelu
- tuoreimmat kirjauutuudet ja -tarjoukset
   ...jotka löydät myös täältä

Kauppiashakemisto
- Suomen parhaat mallailualan putiikit


Ja tiedoksi niille, jotka eivät vielä ole tutustuneet Pienoismalli-lehteen: Pienoismalli-lehden jutut eivät ole mitään pintasipaisuja, vaan tietoa jaetaan koko rahalla - zekkaa vaikka, jos et muuten usko!


Seuraava Pienoismalli-lehti, numero 1/17, ilmestyy 2017-02-17.
Numerosta 1/17 alkavia uusia tilauksia otetaan vastaan 2017-02-07 asti, jonka jälkeen postitustiedot siirretään kirjapainoon.
Sen jälkeen saapuvat tilaukset alkavat seuraavasta numerosta.Edellisen Pienoismalli-lehden (PM 6/16) sisältö

Vanhempien numeroiden jättihakemisto! (100+ KB)

Saatavana olevat vanhat Pienoismalli-lehdet

Pienoismalli-lehden kirjapalvelun uutuuskirjaluettelo

Yleistietoa Pienoismalli-lehdestä
sekä lehden tilaushinnat


Pienoismalli-lehden tilaukset:
Pienoismalli magazine subscriptions:
Email-kuva postia@pienoismalli.com

edellinen sivu / previous page takaisin alkuun / back to start seuraava sivu / next page